fbpx Ráléphet a Ryanair a Wizz Air tyúkszemére | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ráléphet a Ryanair a Wizz Air tyúkszemére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ráléphet a Ryanair a Wizz Air tyúkszemére

2016. január 15. - 13:19
0 komment

 

Temesváron nyitja meg első romániai légi bázisát Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair, amely november elsejétől hat nyugat-európai nagyvárosba és Bukarestbe indít járatokat - közölte a Nyugati jelen című napilap.

Fotó: infomovar.hu

A Wizz Air versenyre kényszerülhet a Ryanair belépésével - írja a hvg.hu.

Százmillió dolláros (29 milliárd forint) befektetéssel nyitják meg a temesvári légi bázist, amelyre egy utasszállító gépet helyeznek ki - idézte a beszámoló David O'Brient, az ír légitársaság kereskedelmi igazgatóját.

A temesvári Traian Vuia nemzetközi repülőtérről Berlinbe, Brüsszelbe, Düsseldorfba, Frankfurtba, Londonba és Milánóba, valamint Bukarestbe indítanak járatokat, amelyekre 19,99 eurós bevezető áron kínál jegyeket a társaság.

Dan Iulian Idolu, a temesvári repülőtér igazgatója szerint a Ryanair jelenlétének kedvező hatása lesz a régió gazdasági életére, jelentősen megnöveli a légikikötő utasainak számát és a repülőtér üzleti forgalmát.

A Ryanair az új bázis létesítésével megtöri a román Tarom légitársaság monopóliumát a Temesvár és Bukarest közötti távon, és versenyhelyzetet alakít ki a fapados járatok területén is, amelyet a Wizz Air dominál Romániában.

 

hvg.hu


 

h i r d e t é s