h i r d e t é s


Régi-új polgármester folytatja a munkát Devecserben

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Régi-új polgármester folytatja a munkát Devecserben

2017. október 16. - 20:03

 

Jelentős fölénnyel Devecser eddigi polgármestere, a jobbikos Ferenczi Gábor nyerte azt időközi helyhatósági választást. - írja a pestisracok.hu.

Forrás: pestisracok.hu

Összesen hatan indultak a polgármesteri tisztségért a vörös iszap sújtotta Veszprém megyei városban: négy független jelölt, valamint Ferenczi a jobbik- és Nagy Sándor a Munkáspárt színeiben. 47 százalékos részvételi arány mellett a voksok 67,7 százalékát szerezte meg.

3672 választásra jogosult devecseri 47 százaléka, 1725 fő vett részt vasárnap az időközi helyhatósági választáson Devecserben, amit azért kellett kiírni, mert a korábbi testület képtelen volt együtt dolgozni. Az ülések rendre határozat képtelenné váltak. Ferenczi Gábor saját emberei, akikkel 2014-ben választást nyert, elfordultak tőle. Háborússá vált a közélet a településen – ezért a polgármester azt javasolta, oszlassák fel magukat, amit meg is szavazott a többség. Majd új csapatot gyűjtött maga köré.

Vasárnap már korán reggel sokan járultak a négy kialakított szavazókörbe az urnákhoz. 19 órára, az urnazárásra kifejezetten magas részvételi arány mutatkozott. Ami annak köszönhető, hogy a devecserieknek elege lett a harcból és egy olyan testületet szerették volna, hogy felálljon, amelyik képes az együttműködésre a város érdekében.

A település jelentős számú cigány származású lakosságának támogatásában bízott az Országos Cigány Önkormányzat korábbi elnöke, aki egy interjúban azt mondta, a cigányság lehet a mérleg nyelve, amelyik most megmutathatja, hogy saját polgármester tud választani magának, ahelyett, hogy a korábban ellenük felvonuló szélsőséges politikát képviselő jobbikos polgármestert támogatná. Kozák János víziója nem jött be.

Forrás: pestisracok.hu

Ha igaz volt, amit a Romnetnek állított, hogy ő élvezi a legnagyobb támogatottságot, akkor ezek a támogatók vagy meggondolták magukat, vagy otthon maradtak, mert Kozák mindössze 19 szavazatot kapott. Ennél kevesebben csak a Munkáspárt jelöltjére, Nagy Sándorra voksoltak (4-en). A negyedik helyen Somogyi Márta független jelölt, a harmadikon pedig Kozma György István korábban jobbikos most független helyi politikus futott be. Kovács László legutóbbi alpolgármester, akit a kormányhivatal nevezett ki Kozma helyére, 363 szavazattal a második lett – de eredménye még így is eltörpül a korábbi polgármesterre leadott 1168 voks mellett.

Ferenczi Gábor tehát hétfőtől ismét polgármesterként foglalhatja el helyét a hivatalban. A képviselőjelöltekre leadott szavazatok összesítése még folyamatban van, aminek eredményén igen sok múlik a kisvárosban. Ha nem Ferenczi kiválasztott csapata jut be a testületbe – akkor folytatódhat a régi műsor … mindenki mindenki ellen!

pestisracok.huh i r d e t é s

betöltés...

;