h i r d e t é s

Rejtélyek az agárdi kisfiú ügyében

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Rejtélyek az agárdi kisfiú ügyében

2015. március 12. - 14:24
0 komment

 

A másfél éves korában meghalt E. Benjámin szüleit és nagyszüleit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, a háziorvost gondatlansággal, a csontig lesoványodott gyereket kezelő álorvos bionergetikust bűnsegédlettel vádolják.

A Székesfehérvári Törvényszéken csütörtökön Édl Gabriella tanácsa zárt tárgyalást rendelt el, a szülőkkel és a nagyszülőkkel kapcsolatos elmeorvosi szakértői vizsgálat eredményét ismertették, amelyről a nyilvánosság nem értesülhetett.

Kiderültek viszont olyan részletek, amelyek a tárgyalás eddigi menetében hangzottak el. A férj, a másodrendű vádlott, F. Balázs például egy ízben arról beszélt, hogy családjával nem tartja a kapcsolatot. Ez azért figyelemre méltó, mert a korábban társasági életet élő férfi - aki Amerikában tanult, angolul és spanyolul is beszél - az E. Rebekával történt házasságkötése után eladta rózsadombi lakását, autóját, és felszámolta ígéretes karrierjét. A jelenleg munkanélküliként élő apa arról sem értesítette szüleit, hogy gyermeke született, Benjámint pedig nem is az ő, hanem az anya nevén anyakönyvezték. Az anya és az apa szülei a törvényszék épületében találkoztak először, a kis Benjámint az apai nagyszülők nem látták életében egyszer sem. E.-ék egy erődítményszerű épületben élnek Agárdon, oda a környékbeliek szerint idegenek soha be nem tehették a lábukat.

A család által befogadott mindenes, B. Bálint ugyanúgy nyilatkozott, mint az apa: ő is megszakított minden kapcsolatot a családjával, még a nevét is megváltoztatta, és felvette azt E.-ék azon szokását, hogy vörös húst ne vegyen magához táplálékként.

Fény derült arra is, hogy a háziorvos, M. Gabriella, akinek a gyermek állapotának romlása idején, kilenc hónapos korban szakadt meg a kapcsolata E.-ékkel, miért utazott a nagypapával Jászfényszarura szélerőművet propagálni. A felcsúti „szuperenergiát" adó csodatalálmányról volt szó, a doktornő ismerőseihez vitte az építési vállalkozó nagypapát, akinek súlya a családban akkora lehetett, hogy valószínűleg ő döntött gyógyászati és táplálkozási kérdésekben is. Ő vitte a szilárd ételeket el nem fogadó, hat hónapos kora után is csak anyatejjel táplált kisfiúhoz azt a bionergetikust, aki őt is "gyógyította". M. Bertalan, aki dr. előnevet használt, de nem volt orvos, kézrátéttel gyógyította és "energetizálta" a súlyosan alultáplált gyereket, aki a vád szerint az éheztetés miatt, illetve az orvosi segítség elmulasztása miatt vesztette életét 2013 augusztusában.

Másfél éves volt ekkor, négy és fél kilós. Igen sokat szenvedett.

 

nol.hu (Fotó: nol.hu)


 

h i r d e t é s