h i r d e t é s

Rekordösszeget kaptak a magyar gazdálkodók

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Rekordösszeget kaptak a magyar gazdálkodók

2016. január 14. - 13:23
0 komment

Rekordösszeget, mintegy 800 milliárd forintot fizettek ki az előző uniós fejlesztési ciklus lezárásának évében, 2015-ben a magyar gazdálkodóknak, a kifizetések lezárultak - mondta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Fotó: Europress / Napi.hu

Gyuricza Csaba elmondta: a korábbi években átlagosan 600 milliárd forint volt a kifizetett támogatások összege. A kistermelők normatív támogatásának kifizetése tavaly december elején kezdődött, amire 50 ezer gazdálkodó jelentkezett. Mintegy 36 ezer vállalkozónak már kifizették a támogatást. A napokban 80 ezer gazdálkodónak indították el az alaptámogatás következő részének, több tízmillió forint előlegnek az átutalását.

A zöldítési támogatás kifizetéséhez szükséges ellenőrzések februárban folytatódnak, 45 ezer gazdálkodónak már kifizették az előleget. Terveik szerint, a június végi határidő előtt, 35 különböző jogcímen már május végére lezárják a kifizetéseket. A hivatal megújította a honlapját, az új felhasználóbarát honlappal kívánják a gazdákat segíteni abban, hogy minél egyszerűbben intézhessék ügyeiket.

 

napi.hu