h i r d e t é s

Rendkívüli ülést tart az Országgyűlés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rendkívüli ülést tart az Országgyűlés

2016. július 20. - 07:45
0 komment

 

Elgáncsolják a fideszesek a rendkívüli ülést a Városligetről.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője (k) napirend előtt felszólal az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2016. július 20-án. A Liget-projekt kapcsán ellenzéki képviselők kezdeményezték a rendkívüli vitanapot. Balra Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, jobbra Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. - MTI Fotó: Kovács Tamás

Ellenzéki képviselők kezdeményezésére rendkívüli ülést tart ma az Országgyűlés, ugyanakkor a Ház várhatóan határozatképtelen lesz, így nem kerülhet napirendre a városligeti beruházást lehetővé tevő Liget-törvény megsemmisítéséről szóló javaslat.

A rendkívüli ülést Szabó Tímea, a PM társelnöke, független országgyűlési képviselő kezdeményezte és azt MSZP-s, jobbikos, LMP-s és független képviselők is támogatták. Szabó Tímea napirendként a 2013-ban elfogadott Liget-törvény visszavonását javasolta, mert az szerinte "minden baj forrása", hiszen lehetővé teszi a zöldfelületek "korlátlanul lepusztítását" és helyükre "betonépületek" felhúzását.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor azt közölte: a Fidesz nem vesz részt "ebben az ellenzéki cirkuszban". Képviselőcsoportjukból csupán egy képviselő lesz jelen az ülésteremben, mivel úgy gondolják, semmilyen olyan új körülmény nem merült fel, amely indokolná a Városliget megújításáról és fejlesztéséről szóló törvény visszavonását. Mivel a határozatképességhez az országgyűlési képviselők több mint felének jelenlétére van szükség, a Ház várhatóan határozatképtelen lesz, és a napirend előtti felszólalások után berekesztik majd ülést.

MTI / atv.hu


 

h i r d e t é s