h i r d e t é s

Rendkívülit ült a testület Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rendkívülit ült a testület Esztergomban

2019. február 06. - 10:27

 

Az Eszköz NKft. taggyűlése véglegesítheti az új megállapodást a hulladékszállításról a Vertikál Zrt-vel, felújítják a Dobogókői úton található Szent Flórián szobrot, kilencmillió forintból ültetik be idén egynyári virágokkal a város közterületi virágágyásait – többek között erről döntött Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a február 5-i, rendkívüli ülésen.

Az ülésen – amelyen Juhász István, Meszes Balázs, Stámusz Andrea, Tóth Tamás Béla és Vígh László nem tudott részt venni – első napirendi pontként döntöttek arról, hogy a testület felhatalmazza Bánhidy László alpolgármestert az Eszköz NKft. taggyűlésén való részvételre és szavazásra. A taggyűlés fogadja el a januári hulladékszállítási problémákat lezáró megállapodást az Eszköz Kft. és a Vertikál Zrt. között.

A képviselők döntöttek a Dobogókői út 1. szám alatti ingatlan határán álló Szent Flórián szobor felújtásáról. A szobrot a legkedvezőbb ajánlatot beadó St.Art 97 Művészeti- és Szolgáltató Bt. restaurálja, nettó 3.246.000.- forintért. A költségeket a Képviselő-testület betervezi az idei évi költségvetésébe.

A testület jóváhagyta a Közbeszerzési Bizottság döntését, amely szerint idén a város közterületein található virágágyások beültetéséhez szükséges virágokat a FŐKERT Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. biztosítja. A nettó maximum 10 millió forintos ajánlattételi kiírásnál olcsóbban vállalta a FŐKERT a virágok biztosítását, nettó 9.244.770.- forint értékben kerülnek ki, egynyári virágok az ágyásokba.

A képviselők döntöttek továbbá arról, hogy a Kossuth L. u. 38/a. fsz. 6. sz. alatti üzlethelyiség vonatkozásában él elővásárlási jogával, a 28 m2-es üzlethelyiséget 7 millió forintért vásárolja meg az épület többségi tulajdonát eddig is birtokló önkormányzat. Szintén döntöttek arról, hogy a HÍD Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ részére a Városháza Nagytermét egy rendezvény idejére térítésmentesen biztosítja az önkormányzat.


 

h i r d e t é s