h i r d e t é s

Rendőrállam előkészítése zajlik

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Rendőrállam előkészítése zajlik

2020. május 21. - 09:11

 

A magyar kormány talán legrejtélyesebb figurája Pintér Sándor. - írja a mandiner.hu.

„Az egykori főrendőr, ciklusokon átívelő belügyminisztert még az ellenzék sem szokta támadni, állítólag szabad vegyértékekkel rendelkezik minden irányban. Hogy Orbán Viktor miért ragaszkodik hozzá mégis, arról sokféle legenda kering, a rosszindulatú megközelítés szerint, ő tud a legtöbbet a miniszterelnökről. Illetve szinte mindent, jelentsen ez bármit.

Mi tagadás: Pintérről ritkán szivárognak ki hírek, a tárca belső ügyei is többnyire a minisztérium épületén belül maradnak, maga a miniszter nagyon ritkán szólal meg. Visszavonulásáról már többször keringtek információk, a végén ezek mind hamisnak bizonyultak; Pintér maradt a helyén.

Orbán a járvány kezdetén, az Operatív Törzs megalakításakor Pintért nevezte ki annak vezetőjévé, és most, a csendesülő szakaszban újabb megbízást adott neki. Hogy pontosan mit, azt nem lehet tudni, konkrét választ erre a kérdésre az ATV sem kapott. Csak találgatni lehet, hogy mi lehet a kormányfő jövőbeni célja. Az ATV megkérdezte Mikecz Dániel elemzőt (Republikon), aki arra a kérdésre, hogy netán Kásler Miklós menesztésének előjeleként kell gondolnunk Pintér Sándor egészségügyi mozgására, azt a választ adta,hogy »jellemző a kormányfőre, hogy miniszteri pozíciót nem cserél, hiszen az valamilyen szinten egy vereség, a kudarc beismerését jelentené. Ehelyett inkább portfóliókat, felelősségi területeket ruház át egyik miniszterről a másikra, ezzel tulajdonképpen megmentve a miniszterét attól, hogy be kelljen ismernie a kudarcát.«

Lehet igazság az elemző szavaiban, már ami Orbán Viktor vereségtűrő képességét illeti. Kétségtelen, hogy nem jellemző rá bármely tévedésének beismerése – én magam nem is emlékszem ilyenre –, annál inkább a trükkös, a valódi indokokat elfedő megoldások keresése. Ezzel együtt a »piaci« hírek már régóta arról szólnak, hogy az EMMI vezetőjét meneszteni fogják, ami ha így is volt, a koronavírus megjelenése megmentette őt. Bár ez a megmentés meglehetősen gyenge kifejezés: a volt kórházigazgató feltehetően jobban járt volna, ha eltávolítják; sok kárt okozott a tárcájának, a kormánynak, végül is magának Orbán Viktornak is, de leginkább önmagának. A presztízsét ugyan már minisztersége első napjaiban sikerült elveszítenie, de a március eleje óta tartó időszak egy nevetséges, komolytalan ember szerepébe tolta őt.

Akkor tehát Pintér Sándor?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

mandiner.hu

 


 

h i r d e t é s