h i r d e t é s

Rengeteg napsütés vár ma ránk, berobban a nyár a hétvégén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rengeteg napsütés vár ma ránk, berobban a nyár a hétvégén

2020. június 25. - 06:12

 

Csütörtökön délelőtt változóan felhős lesz az ág, de számottevő csapadék nem alakul ki. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Rosta Tibor

Délután napos és felhősebb időszakok is lesznek, említést érdemlő csapadék nem alakul ki. Mérsékelt marad a változó irányú szél, 23, 28 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Ezen a napon pihentetőbb,  markáns hatásoktól mentes időre számíthat, az előző napokhoz képest pedig némileg javul a munkavégző- és a fizikai teljesítőképessége is.  - írja a meteoklinika.hu.

Most bátran belefoghat nagyobb erőfeszítést igénylő feladatokba is, és egyébként is jellemző lesz a jobb kedélyállapot, hangulat. Megszűnhet az esetleges vérnyomás-ingadozása is. 

Azonban ha az átlagnál érzékenyebben reagál a melegedésre, akkor előjöhet a migrénje és kissé fáradékonyabb is lehet a megszokottnál.

Nem érvényesül markáns fronthatás, a fejfájástól azonban most is nehéz lesz megszabadulni!

Próbálja nyugodt körülmények között tölteni a napot, a szabad idejét pihenéssel töltse. A napsütés jótékony hatással van az immunrendszerére is, érdemes minél több időt a szabadban töltenie. Arra is ügyeljen, hogy a déli órákban igen veszélyes az UV-sugárzás, többfelé elérheti akár a 7-es, nagyon erős fokozatot is. Magas faktorszámú naptejjel védje saját és gyermekei bőrét is; jó tanács, hogy árnyékban is lehet barnulni, ezzel elkerülhető a napégés veszélye.
Az allergiahelyzetben újbóli gyors romlás várható.

Ebben az időszakban a pázsitfűfélék okozhatják a legtöbb és legintenzívebb panaszt: erre érzékenyként orrfolyást, szemviszketést, könnyezést tapasztalhat – mindenképpen kerülje most a tejtermékek fogyasztását. Hasznos, ha gyakrabban porszívózik, és a lakást is csak a reggeli, vagy a koraesti órákban érdemes átszellőztetni.

A közlekedést a napsütés zavarhatja, vigyen magával napszemüveget!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s