h i r d e t é s

"Részesüljön minden 65 év feletti fővárosi lakos taxikuponban!"

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

"Részesüljön minden 65 év feletti fővárosi lakos taxikuponban!"

2020. április 21. - 12:47

 

Az idősek védelme érdekében és a hazai fuvarozó vállalatokkal folyamatban lévő egyeztetések alapján a Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy részesüljön taxikuponban minden 65 év feletti fővárosi lakos, amivel orvosi vizsgálatokra és kezelésekre menet elkerülhetik a tömegközlekedés igénybevételét.

Illusztráció: Attila Schmidt Fotó: flickr.com

A javaslatunk szerint első körben minden fővárosi lakos 5000 ft értékű taxikuponban részesülne, amit arra használhatnának fel, hogy eljussanak a létfontosságú egészségügyi vizsgálataikra, kezeléseikre. A kuponnal legfeljebb a fuvardíj felét lehetne kifizetni. - írja közleményében Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke.

A taxik használatával minimalizálhatjuk a társas érintkezések számát, és az egyre jobban elterjedt elválasztó fólia miatt tovább csökken a fertőzés kockázata is. Mindez elengedhetetlenül fontos a különösen veszélyeztetett idős polgártársaink védelme érdekében.

Azt javasoljuk, hogy a kuponok költségét a főváros és a magyar állam közösen finanszírozza a védekezésre elkülönített alapokból.

A javaslatainkat az egyeztetések lezárulását követően a Fővárosi Önkormányzat elé terjesztjük. - ígéri az ellenzéki párt.


 

Kommentek

h i r d e t é s