h i r d e t é s

Romániában már havazik - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Romániában már havazik - VIDEÓ

2022. szeptember 19. - 06:46

Romániában több helyütt havazott vasárnap a magas hegyekben, az ország déli részén pedig fákat döntött ki a szélvihar, a kikötőket lezárták.

Forrás: Meteoplus/YouTube

A craiovai regionális közútkarbantartó vállalat vasárnap arra figyelmeztette a járművezetőket, hogy a – Páring-hegységen több mint kétezer méteres magasságban átvezető – DN67C Transalpina főúton havazik, illetve havas eső esik, ezért téli gumik és hóláncok nélkül ne induljanak útnak, vagy ha már ott vannak, várják meg a hókotró járműveket, és a nyomukban haladva ereszkedjenek le a hegyről – közölte az MTI. 

A Bihari-hegységben az 1800 méteres Vigyázó-csúcson működő meteorológiai állomás ügyeletese töltött fel a Meteoplus Facebook-oldalra videófelvételt a behavazott tájról, hozzátéve, hogy a szeles időben az érzékelt hőmérséklet mínusz öt foknak felel meg.

Bukarestben vasárnap TÖBB MINT HÚSZ OLYAN HELYSZÍNRE RIASZTOTTÁK A TŰZOLTÓKAT, AHOL FÁKAT DÖNTÖTT KI, VILLANYVEZETÉKEKET SZAKÍTOTT LE VAGY TETŐSZERKEZETEKET TÉPETT LE AZ ERŐS SZÉL.

A Călărași megyei Oltenițán a DN31-es főúton egy mozgásban lévő autóra esett egy szél által kidöntött fa, a jármű vezetője könnyebb horzsolásokkal megúszta a balesetet.

Giurgiu megyében a fővárost a legforgalmasabb román–bolgár közúti határátkelővel összekötő DN5-ös főúton vasárnap szintén egy kidőlt fa miatt zárták le a fél útpályát.

A közlekedési rendőrség tájékoztatása szerint vasárnap délelőtt leállították a manőverezést Románia valamennyi tengeri és folyami kikötőjében az erős szél miatt.

Románia területének nagy részén − a Bánság és a Partium kivételével − vasárnap estig elsőfokú (sárga) meteorológiai figyelmeztetés van érvényben az óránként 75 kilométeres sebességet is elérő széllökések miatt. A Székelyföld hegyvidéki részeire és a Keleti-Kárpátok más térségeire narancssárga riasztást adtak ki: itt óránként 90-100 kilométeres sebességű széllökések várhatók. (Index)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s