fbpx Romokban a strand Szekszárdon! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Romokban a strand Szekszárdon!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Romokban a strand Szekszárdon!

2020. június 03. - 07:08

 

Helyzetjelentés a strandról

Jól áll a távolság a szekszárdi strandnak

Reggel a strandnál kezdtem. A medencék aljában áll a szennyes víz. A lefolyók kivétel nélkül ellenkező irányban vannak, mint a legmélyebb pont.

Az úszómedence bár nem volt kitéve fagyásnak öt éve, a permeken töredezett az üvegcsempe, balesetveszélyes, a fordulóknál a lábat felsérti. A medence alja bár nincs teljesen feltakarítva, de látszik, hogy a fugázása rossz, javítani szükséges.

A csúszda alja fel van púposodva, azaz elengedte a ragasztás. Hogy most mennyi esik le, vagy hagyja-e az egészet őszre, az döntés kérdése. A peremen jön le a csempe. Kézzel hozzányúltam és a kezembe maradt. Javaslom a videó alapján engem is jelentsen fel a polgármester úr, szándékos rongálásért.
Az élménymedencének nincs olyan része, ahol ép a csempe. Mindenütt repedések a fugázó anyagon, ami előjele a lepotyogásnak. A medence alja itt sem a lefolyó felé lejt. Az, hogy mennyire rossz a felület, akkor látszik igazán, ha fel lesz takarítva. A gányolás, az értelmetlen javítgatások már olyanná teszik az egészet, mintha vasvillával hányták volna össze.

A vízgépészet az Aquaplusz kft. (eredeti strand és az fedett uszoda kivitelezője) részéről nem fog elkészülni június 15-ig, viszont meg lehet úgy csinálni, hogy éjszaka kötik össze az uszoda és a strand vezetékeit, és cserélik ki a régi szivattyúkat újra. Viszont a szépen gyeptéglázott területen vezetéképítés fog folyni, a szakszerű munka, a gyeptégla felszedése, visszarakása azért odafigyelést igényel, és remélhetőleg nem csúszik a munka.

A vízgépészet épületegyüttesén a lépcsőtámfal 5 cm-t lesüllyedt. Annyira valószerűtlennek tűnt, hogy oda kellett mennem, megnézni, hogy jéééé!

A Viacolor burkolatok kissé hullámosak, remélhetőleg nem botlik bele senki.

"Pihentetőnek" átmentem az uszodához. Pár ember lézeng, érdemi munkának se híre, se hamva. Vajon akkor miért írta alá a koronavírusra hivatkozva a polgármester úr a szerződésmódosítást egy hónapja? Ebből még évekig nem lesz így semmi.


 

Kommentek

h i r d e t é s