h i r d e t é s

Rossz hírt kapott Gyárfás Tamás - itt a végső bizonyíték?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rossz hírt kapott Gyárfás Tamás - itt a végső bizonyíték?

2018. április 24. - 16:15

 

Vágatlan és teljes az a hangfelvétel, amin Portik Tamás és Gyárfás Tamás Fenyő János meggyilkolásáról beszél. - írja a napi.hu.

Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A sportvezető által emlegetett, a levelesládájába bedobott kazetta nem az, amit a nyomozó hatóság figyelembe vett, amikor Gyárfást a gyilkosság kapcsán felbujtóként gyanúsította meg – értesült a Magyar Idők.

Semmilyen manipulált hanganyag nincs a nyomozó hatóság birtokában a Fenyő-ügyben - tudta meg a lap belügyi forrásból. A gyilkosság ügyében tavaly október 31-én újraindított nyomozásban egy 2014-es, vágatlan, teljes hanganyag szerepel, amin Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélget Fenyő János 1998. február 11-én történt kivégzéséről. Ez a hangfelvétel valóban ott van a bizonyítékok között a mintegy tízezer oldalnyi nyomozati irat mellett.

Úgy tudják, a dossziékban az összes olyan, az elmúlt húsz évben keletkezett, a Fenyő-gyilkosság felbujtóival kapcsolatos iratok - köztük a fedett nyomozóktól, magyar és külföldi informátoroktól, valamint titkosszolgálati forrásokból származó dokumentumok - is éppúgy ott vannak, mint a Kovács Lajos által vezetett "döglött ügyek" osztályának feljegyzései. A gyilkosságért életfogytiglanra ítélt Jozef Rohác peré­ben nem szerepelt egyetlen irat sem felbujtóról, vélhetően azért, mert akkor még (csak 2017-ben született jogerős ítélet ) a hatóságok nem voltak készen a teljes körű bizonyításra.

Gyárfás Tamás pedig a bűnügyi őrizetből szabadulva múlt csütörtökön azt mondta, hogy az ellene bizonyítékként szolgáló hangfelvétel "manipulatív, összevágott hordalék". Állítása szerint a felvételt neki dobták be a levelesládájába, és ő adta át azt a nyomozó hatóságnak. Csakhogy a Magyar Idők szerint ez a felvétel nem az, amiből a rendőrség dolgozik, bár a tartalma hasonló lehet. Gyárfás egyelőre nem nyilatkozik az üggyel kapcsolatban, így nem tudható, hogy ő pontosan milyen kazettáról beszélt a szabadulásakor.

napi.hu


 

h i r d e t é s