h i r d e t é s

Rossz idővel kezdődik az április és ez nem vicc

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Rossz idővel kezdődik az április és ez nem vicc

2022. április 01. - 05:35

Pénteken is többfelé lesz még csapadék, a ciklon csak lassan hagyja el térségünket. Napról napra hűvösebb lesz, a kellemes hőmérsékletek most hosszabb ideig nem térnek vissza.

Pénteken kezdetben többfelé várható eső, zápor. Délután a Dunántúlon már megszűnik a csapadék, főként keleten alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok. Többfelé élénk, erős lesz a szél. A maximum-hőmérséklet az ország északi és nyugati felén 7 és 12, délkeletebbre 13 és 20 fok között alakulhat.

Szombaton marad a felhős, borongós idő, dél felől ismét többfelé kialakulhat eső, zápor. A hegyekben már napközben, síkvidéken pedig estétől havas eső, havazás válthatja az esőt. Sokfelé marad a szeles idő. Délután 5-15 fok várható, délkeleten lesz melegebb, éjjel viszont sokfelé fagypont közelébe hűl a levegő.

Vasárnap kezdetben sokfelé várható havas eső, havazás, néhol eső, majd napközben csökken a csapadékhajlam, délután nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. Élénk, erős, a Dunántúlon viharos lesz az északnyugati szél. Napközben csupán 5-10 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Pénteken továbbra is kettősfronti hatással kell számolni, a hideg- és a melegfrontra érzékenyek egyaránt tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. Fejfájás, migrén sokaknál jelentkezhet, és alvásproblémák, görcsös panaszok léphetnek fel.

Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, szédülés.

Lehűlés kezdődik, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s