h i r d e t é s

Rövid útmutató az online sportfogadáshoz

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam
a- a+

Rövid útmutató az online sportfogadáshoz

2024. február 21. - 09:09

Bár lehet, hogy az első néhány alkalommal bejön az, hogy valakitől kapsz egy fülest, és arra fogadsz online Tippmixpro által, de a sportfogadás ennél jóval komplexebb dolog. Ahhoz, hogy nyerő legyen a tipped, ismerned és követned kell a sportágat, illetve a rendelkezésre álló információk analitikus vizsgálatát és az esélyek mérlegelését követően tudnod kell megfelelően kalkulálni. Nem utolsósorban pedig ki kell zárnod az érzelmeidet a döntések meghozatalakor. 

 

 

 

Egyébként a különböző online sportfogadási irodák (Tippmixpro is) is így számolják ki a győzelmi esélyeket, amely kombinációkra később az oldalon lehet fogadni. A legtöbbször azonban nem kalkulálják bele a képletbe az emberi tényezőt, pedig ez is nagymértékben befolyásolhatja a végeredményt.

Ha nem vagy biztos a dolgodban, bízd inkább a profikra magadat!

Amennyiben még csak most ismerkedsz az online sportfogadás világával, vagy tudod, hogy biztosan nem lesz elég időd folyamatosan a statisztikákat és a fórumokat böngészni, akkor sincsen minden veszve.

Manapság ugyanis számtalan profi tippadó oldal megtalálható az interneten. Kifejezetten javasoljuk számodra az OH Sports havi bérletét, azon belül is az Aspekt bérletet, amely egy főleg magyar sporteseményekre specializálódott előfizetés.

A keretein belül két kizárólagos tippadótól fogsz kapni havi minimum 40-50 Tippmixpro tippet a hazai foci, kézi- és kosárlabda, illetve jégkorong mecsekkel kapcsolatban. Persze ez nem azt jelenti, hogy ezeket a tipstereket nem fogja érinteni a vesztes széria, de mivel ketten vannak, így az egyikük rossz teljesítményét kompenzálni tudja a másikuk hatékonysága.

A legjobb sportfogadási oldalakkal dolgoznak

Mivel az említett tippadó oldal amúgy főként magyar sporteseményekkel foglalkozik, így a leggyakrabban használt fogadóirodák közé tartozik náluk a Sportmarket, a Vegas.hu és a megújuló Tippmixpro, amelyre a bet365 kivonulása után kezdtek átállni.

Az utóbbit különösen preferálják, mivel lehetőséget biztosít a magyar játékosoknak arra, hogy ne csak mérkőzés előtti, hanem akár élő fogadásokat is el tudjanak helyezni. De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy 2023. őszétől megjelent a cash out és a fogadáskészítő funkciót, valamint a Tippmixpro mobilalkalmazást.

De abszolút előnye ennek az online fogadó irodának a vetélytársaival szemben, hogy a legfontosabb magyar vonatkozású sporteseményekre valamilyen módon sikerült exkluzivitást szerezniük, ami azt jelenti, hogy csakis náluk lehet fogadni.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az itt szerzett nyeremény után nem kell adót fizetni. De nem lehet tudni, hogy ezen mikor változtatnak majd, így érdemes folyamatosan képben lenni a napi hírekkel és változásokkal, amelyben egyébként nagy segítségedre lehet az OH Sports blogja is.

Vágj bele!

Reméljük, hogy sikerült meghoznunk a kedvedet az OH kompániához való csatlakozásra. Ha netalántán felmerülne valamilyen kérdésed, ne habozz feltenni neki az elérhetőségeik egyikén!

Szerencsejáték
A túlzásba vitt szerencsejáték ártalmas, szenvedélybetegség kialakulásához vezethet!

A játék öröm. Minden ember igényli a szórakozást, a játékkal járó izgalmakat. Ha szerencsejátékot játszunk, pénzt fordítunk arra, hogy a játék során nyereményt érjünk el. A kockázat izgalma, a kisebb-nagyobb, vagy éppen az álomösszegű nyeremények elérésének lehetősége teszi vonzóvá a szerencsejátékokat.

Felelős játék 

A szerencsejáték a legtöbb ember számára a szórakozás egyik formája. Azonban vannak olyanok, akiknek veszélyt jelenthet. A mértéktelen játék játékfüggőség kialakulásához vezethet, amelynek számos negatív következménye van. A felelős játékos csak annyit költ szerencsejátékra, amennyit megengedhet magának, hiszen tudja, hogy a nyerés a véletlen műve, és nem létezik biztos szisztéma. 

Játékfüggőség

Vannak, akik képtelenek abbahagyni a játékot, ami egyfajta kényszerré válhat. Újra és újra játszanak, vagy azért, hogy nyerjenek, vagy azért, hogy a már elveszített pénzüket visszakapják. Az, aki túl sokat játszik vagy nagyon belemerül a játékba, elveszítheti a helyes döntési képességét arról, hogy reálisan mérlegeljen: meddig és mennyiért?

A problémás szerencsejátékos pedig önmaga és környezete számára is súlyos problémákat okoz. Hazudik és kifogásokat keres, hogy eltitkolja a valóságot, például az eljátszott havi keresetet. Családi és baráti kapcsolatokat rombolhat le, mert a játék kényszere minden kapcsolatnál fontosabb lesz számára. Elveszítheti egzisztenciális hátterét, mert eljátssza a létfenntartáshoz szükséges pénzt is. A játékszenvedélyre hajlamos személyek esetében a függőség észrevétlenül fejlődik ki. Ők maguk is csak későn ébrednek rá, hogy egyre több komoly problémával kell szembenézniük. 

Akkortól tekintünk betegnek egy játékost, amikor a túlzásba vitt szerencsejáték már életviteli problémákat okoz, tehát hátráltatja a munkát vagy a tanulást, rombolja a családi kapcsolatokat. Magában a játékban pedig az jelzi a függőséget, ha az illető már nem tudja kontrollálni, mennyi idejét és pénzét viszi el ez a tevékenység. A játékfüggőség súlyos betegség, aminek a kialakulásához genetikai tényezők és a személyiség különböző jellemzői is hozzájárulnak. 

A játékszenvedély az alábbi súlyos következményekkel járhat: 

• pénzzavar, majd egyre nagyobb mértékű eladósodás 
• munkahely, lakás elvesztése 
• családi és párkapcsolati problémák 
• konfliktusok a közvetlen környezetünkben lévő emberekkel: barátokkal, ismerősökkel 
• a hobbi és az érdeklődés feladása 
• magányosság, izoláció 
• az életöröm megszűnése, depresszió kialakulása 
• bűntettek elkövetése (lopás, csalás, sikkasztás, hogy a játékon elvesztett pénzt pótoljuk) 

Önkorlátozás 

A Szerencsejáték Zrt. internetes játékrendszere egyre szélesebb körben lehetővé teszi a játékosoknak, hogy önmaguknak meghatározzák, maximum mennyit akarnak játékra költeni. Belépés után az „Önkorlátozás” menüpont használatával beállítható a napi és a heti költési limit az adott játékra. A játékosnak nem kötelező beállítani ezt a féket, de önkéntes vállalásként a felelős játékszervező megfontolásra ajánlja a lehetőséget. Ennek segítségével ugyanis a rendszer nem engedi, hogy a játékost elragadja a hév, és túllépjen a racionális kereteken. Használja az önkorlátozást, legyen partnerünk a felelős játékban!

Tesztelje önmagát az alábbi linkre kattintva!
www.maradjonjatek.hu/onteszt

Hova fordulhat segítségért?

Ha úgy érzi, hogy játékfüggőségi problémákkal küzd vagy kérdései vannak a témában, legyen akár érintett vagy családtag, forduljon szakemberhez:

Szerencsejátékos Segélytelefon

Az ELTE PPK Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékével és a Pro Psychologia Alapítvánnyal együttműködve Segélytelefon szolgáltatást működtetünk. Szerencsejátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek kezelése esetén ingyenesen, anonim módon hívható hétköznapokon 15.00- 19.00 között a 06-21-262-0603 telefonszámon.

A szolgáltatás igénybe vehető és elérhető a [email protected] e-mail címen, valamint az „ELTE Szerencsejátékos Segélyszolgálat” Skype azonosító segítségével is.
A Segélytelefon információs vonala: 06-1-411-6778

A függőségekkel foglalkozó ellátóhelyek listáját megtalálja a https://rolunk.szerencsejatek.hu/uploads/files/original/static_page/20180801093422/ellatohelyek-listaja.pdf dokumentumban.
Játékfüggőséggel foglalkozó civil szervezetek listáját megtalálja a https://bet.szerencsejatek.hu/cmsfiles/7a/5e/jatekfuggoseggel-foglalkozo-szervezetek.pdf dokumentumban.

Játékfüggőséggel és felelős játékszervezéssel kapcsolatos további információk a www.maradjonjatek.hu tematikus weboldalunkon érhetők el.

Ne feledje: problémájával nincs egyedül!