h i r d e t é s

Rubint Réka: Norbi 10 évig elnyomott

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Rubint Réka: Norbi 10 évig elnyomott

2015. március 10. - 14:22
0 komment

 

Különös, ha egy felhőtlenül boldog, 13 esztendeje tartó házasságról, egy mintaszerűen idillinek látszó családról még őszintébb képet kapunk.

Márpedig most ez történt: meglepő nyíltsággal beszélt életútjáról Rubint Réka egy nőnapi rendezvényen, a Velvet tudósítója pedig rögzítette az előadását. Kiderült, hogy az Update megalapítója mindenáron kizárólag anyaszerepben szerette volna őt látni, s az is, hogy tíz esztendőt konfliktusok tarkítottak házasságukban. A tudósítás alapján, szó szerint: - írja a borsonline.hu

Amikor kismama lettem a Larával, azt mondta (Schobert Norbi), hogy akkor innentől kezdve maradj itthon, van nekem pénzem, majd eltartalak. Te csak neveld a Larát! (...) Szerette volna, ha úgy élek, ahogy ő szeretné. Ebből jött egy nagyon kemény, tízéves vita. Körülbelül eddig tartott, amíg kiálltam önmagamért.

Réka a tudósítás szerint arról is beszélt, hogyan érte el viszonylagos szabadságát, hogy mégse a férje irányítsa őt. A fitneszlady leleményesen a szájába tette a mondatokat, úgy, mintha ő találta volna ki őket:

Ilyenkor jönnek a kiskapuk. Hogy hogyan ne sértsd meg, és hogyan érd el azt nála, hogy tedd a szájába azokat a mondatokat, mintha ő találta volna ki.

S hogy mi ellen kellett fellépnie Rékának? Nem akart otthon, bezárva maradni:

A férjem kitalálta, hogy forgat nekem egy DVD-t 13 éve. És amikor elkészült, megszületett az első gyerek, meg gyorsan a második is, hogy hátha akkor tényleg nem fogok dolgozni.

Majd ki is egészítette:

Azt mondta (Norbi), hogy az én feleségem nem lehet alkalmazott egy fitneszteremben se. Néha elvitt fellépni, akkor azzal úgy, tudod, úgy az a »Jól van, Pistike, addig is megnyugszol...«, és mikor látta, hogy már majdnem merek szólni, akkor elkezdte nekem mondani, hogy »Szüljél ne­kem még egy kisbabát.«

Szerelemmel szeretjük egymást, jobban, mint a kezdetek kezdetén – mondta Réka
Szerelemmel szeretjük egymást, jobban, mint a kezdetek kezdetén – mondta Réka
Fotó: Kecskeméti Zoltán

Schobert Norbit megkérdezte a Bors, mit szól az idézett szövegekhez. Az Update megalapítóját derült égből villámcsapásként érték a Rékától idézett szavak:

– Azért nem hiszem el, mert Réka nem szokott így viselkedni – mondta nekünk Norbi. – Valóban nem akartam, hogy fitneszteremben dolgozzon, és szerettem volna őt eltartani, de azt gondolom, ez minden családapa kötelessége. Boldogan élünk, engem leginkább az bánt, ha Rékát bántják! Minden szövegkörnyezetből ki lehet valamit ragadni.

A Bors megkereste a Velvet szerkesztőségét, ahol elmondták: szó szerint idézték Réka szövegét, amit rögzítettek. Rubint Réka kérdésünkre elmondta, hogy az előadás témája a nőnap volt, és az, hogy egy nő hogyan tud igazi nőként megmaradni egy párkapcsolatban.

– Minden szavamat vállalom – kezdte Rubint Réka. – Tizennégy éve ismerkedtünk meg Norbival. Akkor is magamat tartottam el, és a házasságomban sem akartam az eltartottak életét élni. Norbi a tenyerén akart hordozni, de én nem szerettem volna elveszíteni azt, ami az életem. Ez pedig a mozgás szeretetének átadása. Valóban volt egy hosszú, tíz éven át tartó véleménykülönbség, de egymáshoz kellett csiszolódnunk – jelentette ki a háromgyermekes édesanya, aki arra a megnyilatkozárása is magyarázatot adott, miszerint „végül elérte, hogyan tegye férje szájába a mondatokat, úgy, mintha Norbi találta volna ki.

Réka a fitneszladyk élén. Norbi nem akarta, hogy itt dolgozzon, de a feleségnek ez volt az álma
Réka a fitneszladyk élén. Norbi nem akarta, hogy itt dolgozzon, de a feleségnek ez volt az álma
Fotó: Végh István

– Egy kapcsolat akkor tud jól működni, ha a férfinál úgy tudod elérni azt, amit szeretnél, ha az utolsó mondat az övé. Felnézek a férjemre, so­kat tanultam tőle, neki köszönhetem, hogy megismert az or­szág. Nem született még meg az az ember, aki közénk tudna állni. Mindenkinek ilyen társat kívánok, mert bár nehezen, de hagyta, hogy kiállhassak önmagamért. 

 

borsonline.hu


 

h i r d e t é s