h i r d e t é s

SAVUOT - A Bálint Ház Éjszakája

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

SAVUOT - A Bálint Ház Éjszakája

2018. május 10. - 18:59

 

Itthon. Otthon. Haza. - Izrael 70. Május 19. szombat, 20:00 - 04:00

Itthon. Otthon. Haza. Egyszerű, egyesek számára könnyedén definiálható fogalmak. Mások számára azonban kérdéseket vetnek fel. Mi határozza meg, hol az otthonunk? Mi magunk, vagy a környezetünk? Mi a haza? Ahová születtünk, vagy amit választottunk? Őseink kultúrája vagy a saját döntésünk alapozza meg, hogyan tekintünk a világra és benne önmagunkra? A vér kötelez, a szeretet, vagy a kényszer?

Idén a Tóraadás ünnepének éjjelén, Izrael állam 70. évfordulója kapcsán ezek a kérdések is terítékre kerülnek. Művészek, tudósok, gondolkodók gyűlnek össze, akik mind más módszerekkel kutatják a választ. Az író tollán, a színész érzelmein, a kutató elemzésein keresztül nem csak a saját, hanem a velünk együtt keresők lelkébe is betekinthetünk.

Akik biztosan velünk lesznek: Balázs Gábor, Bihari Ádám, Borgula András, Büchler András, Büchler Tamás, Csepregi Zsolt, Fares Saeb, Gergely Ágnes, Gadó János, Győri Gábor, Izraeli Kulturális Intézet, MAZSIKE, Menni vagy maradni (Józsa László és Hernáth Csaba), Kapelner Zsolt, Kardos Dániel, Kelemen Katalin rabbi, Sallói István, Talmud Nem Csak Nőknek, Takáts Andrea, Toronyi Zsuzsanna, Raj Ferenc rabbi, Wirth Judit

Miért pont éjjel? 

Savuot a Tóra átadásának ünnepe. Ilyenkor végig tanuljuk az éjszakát – így tesszük jóvá, hogy a hagyomány szerint nem vártuk ébren a Tórát. Beszélgetünk, vitatkozunk, együtt gondolkozunk. 

Kapcsolódó fotópályázat

Itthon. Otthon. Haza. | Fotópályázat

A Bálint Ház fotópályázatot hirdet Izrael fennállásának 70. évfordulója kapcsán. Olyan fotókat várunk, amelyek a lefedik az itthon/otthon fogalmát, érzését.
A pályázat során a közönségszavazás győztesének nyereménye egy szabadon felhasználható 70 000 Ft értékű WIZZ AIR - ajándékutalvány.
A képeket 2018. május 14-ig várjuk, részletek: www.balinthaz.hu/palyazat


 

h i r d e t é s