h i r d e t é s

Schiffer András szerint a "Momentum-DK" kettős csicskása lett az LMP

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Schiffer András szerint a "Momentum-DK" kettős csicskása lett az LMP

2021. január 11. - 18:18

 

Az egyik alapító az ellenzéki együttműködésben való részvétel miatt szólt be volt pártjának.

Schiffer András - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Milliószor megbánta már Schiffer András, hogy az általa is létrehozott párt a Lehet Más a Politika nevet kapta. A volt politikus a Spirit FM műsorában azt mondta, sosem gondolta, hogy a politika alkalmasint több ezeréves törvényszerűségein erőszakot lehet tenni. Az elnevezés a „An other world is possible” (lehet más a világ) egy a kétezres években indult globalizációkritikus mozgalomnak a mottójából származik. Ezt követően élésen bírálta a párt jelenlegi vezetését: "Az más kérdés, hogy ez a párt már nyomokban sem emlékeztet az alapításkori önmagára, tulajdonképpen csicskása lett a DK-Momentum kettősnek."

Orbán Viktor politikájáról szólva elmondta, a miniszterelnök gondolkozásából fakadóan egy ellenerővel szemben egy másik ellenerőt épít. Így azonban 2022-ben, vagy 2026-ban, vagy 2030-ban megnyilvánuló ellentétes választói politikai akarat szintúgy nem fér hozzá a valós politikai mozgástérhez.

"Ha ’22-ben kormányváltás van, akkor a monetáris politikától az ügyészségig, nem csak hogy nem fognak hozzáférni a választópolgárok, hanem velük és az új kormánnyal szemben egy ellenséges struktúra lesz" - fogalmazott Schiffer András. (nepszava.hu)

 


 

Kommentek

h i r d e t é s