h i r d e t é s

Schmidt Mária a TASZ segítségét kéri?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Schmidt Mária a TASZ segítségét kéri?

2018. március 17. - 08:55

 

Hová tart ez a világ? Nem várt lépésre szánta el magát a történelmi kozmetika úttörőasszonya. 

Forrás: nol.hu

Ki gondolta volna, hogy az a Schmidt Mária kéri segítségét egy civil szervezetnek, aki korábban meg akarta billogozni a nevezett szervezetet is, mondván hogy Soros pénzeli őket.

Nem teljesen világos hát, hogy miért lett hirtelen ennyire fontosak számára a szabadságjogok? Mindez csak addig marad rejtély, míg a Facebook-on megjelent bejegyzésére nem vetünk egy pillantást. Az egész egy nagyon gyenge, a kormány színvonalát jellemző vicc.

„A Transparency International a Civitas Alapítvány megbízásából a kampányban egy olyan „Fekete könyvet” állított össze a 2010-2018, közötti magyarországi korrupcióról, mely felsorolásában a 6. helyen szerepelteti a közalapítványunk által megvalósított „1956-os emlékévet”. Az 1956-os emlékév korrupcióként való minősítése minden alapot nélkülöz. A TASZ megállapítása szerint ugyanakkor jogszerűtlen a választási kampányban tudatosan hamis állításokat közölni, ezért az 1956-os emlékévet a korrupcióval kapcsolatba hozni jogsértő.”

A TASZ szerint ugyanis a Fidesz követett el jogsértést, amikor a határzárbontó plakátokon.

Hogy mennyiben lenne jogsértő emlékév bírálata, nem teljesen világos, hiszen nem az 1956-os történések kerültek górcső alá, hanem az emlékév jegyében történt követhetetlen pénzszórás. Bár Schmidt, természetesen ezt nem így látja. Az ő szemében minden, ami nem az általa kozmetikázott történelmet hirdeti, jogsértő.

Ha TASZ elvállalná az ügyet, azzal Schmidt lényegében egymás ellen játszaná ki a két szervezetet. Külön öröm, hogy egy olyan alapítvány kéri a TASZ ingyenes jogsegély szolgáltatását, amelyik Schmidt Máriával áll kapcsolatban. Elvégre egy milliárdos igazán megengedhetné magának, hogy felbérel egy céget egy ilyen ügyre. És mégis a korábban általa ellenségnek kikiáltott szervezethez fordul. Ez a sóherség magasiskolája.

Tudatában annak, hogy ez csak Schmidt satnya humorának gyümölcse, nincs miért aggódnunk.


 

h i r d e t é s