fbpx Schmidt Mária és Hollik István háborút vizionálnak | CIVILHETES

h i r d e t é s

Schmidt Mária és Hollik István háborút vizionálnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Schmidt Mária és Hollik István háborút vizionálnak

2021. szeptember 15. - 09:23

 

Elkerülhetetlen a „kereszténység és a marxizmusba bugyolált liberalizmus” közötti szellemi harc megvívása. Erről Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt Budapesten – adta hírül az MTI.

Schmidt Mária a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Hollik István a Fidesz kommunikációs igazgatója előadást tart a Szent István Intézet A következő ezer évért című konferenciáján a Pasaréti Közösségi Házban 2021. szeptember 14-én. - Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A politikus a Szent István Intézet A következő ezer évért című konferenciáján elmondta: a kereszténység ma is Európa közösségszervező identitása, amely a kontinens identitásválságára is megoldást jelent. 

Hozzátette azt is, hogy Európában demokratikus rendszer csak addig volt működőképes és sikeres, amíg bibliai emberképen alakult, viszont amint ettől eltávolították 

megszűnt a demokrácia. 

Hollik István szerint azt a kérdést is fel kell tenni, hogy a kereszténység és ez a fajta liberális gondolkodás békésen megfér-e egymás mellett. Elmondása szerint ugyanis „itt elkerülhetetlen egy szellemi természetű küzdelem”, mert a két világnézet alapállításai gyökeresen ellentmondanak egymásnak. 

Rabbá váltunk a marxizmus által

Schmidt Mária történész, a Terror Háza főigazgatója szintén ezen a konferencián arról beszélt, hogy a marxizmus „minket félszáz évre rabbá tett”, de a kísérleteit sikerült kudarcba fullasztani, amibe végül bele is bukott. 

Hozzátette ugyanakkor, hogy mire keleten legyőzték, addigra nyugaton már átvette az uralmat, ezért a történész szerint „ma olyan, magát progresszívnek tartó, nyugati vezető réteggel állunk szemben, amely egyszerre marxista és amerikanizált”.

Schmidt Mária azt is elmondta: 

amivel a nyugat nálunk próbálkozik, ugyanaz a marxista ideológia, amit a 20. század második felében kiismertünk.

A Terror Háza főigazgatójának meglátása szerint az Unión belüli összecsapások ma "a marxista nyugat és a marxistátlanított kelet" között zajlanak. (Index)


 

h i r d e t é s

Kommentek