h i r d e t é s

Semjén teljes fogalmi zavarban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Semjén teljes fogalmi zavarban

2019. április 24. - 09:26

 

Nem újdonság a KDNP nem is annyira demokrata, nem is annyira népi és semmiképpen sem keresztényi politikusa sok dologban vall sajátos nézeteket. 

A kép illusztráció! - Forrás: hirhugo.hu

Emberünk legutóbbi nagy lebőgése, egész pontosan az engedély nélküli luxusvadászat után azt volt képes benyögni, hogy csak úgy tudja feladatait ellátni, ha enged kedves hobbija – hogy ne nevezzük primitív szokásnak – segíti ellátni feladatait.

Ha ez így van, akkor nem hinnénk, hogy a Föld szarvas állománya elegendő volna, hiszen a KDNP-s politikus akkor sem tudná ellátni egy középszerű politikus feladatait, ha az élete függne a vadászattól.

Most olyan önellentmondást sikerült kinyögnie – egyéb hazugságait fedezendő –, ami az egész keresztény egyház filozófiáját kérdőjelezi meg.

„Sajnos azt látjuk, az egyházak, köztük a keresztény egyházak is úgy viselkednek, mint egy filantróp egyesület. Az egyház az nem egy emberbaráti egyesület, hanem az emberek üdvösségét szolgálja” – nyilatkozta Semjén Zsolt a Hír TV-n. A KDNP-s politikus Ferenc pápa szavait is egészen sajátosan értelmezte:

szerinte az „alázat nem jelenti a valóság megtagadását” valamiért azt jelenti, hogy „hűségesnek kell lennünk, az igazi keresztény örökséghez”. /Népszava/

Nem egészen tiszta, hogy amennyiben az emberiség üdvéről van szó, az mennyiben mond ellent a filantróp törekvéseknek, amik köztudomásúlag az emberiség üdvét szolgáló magatartást definiálják. Méghozzá nem ritkán őszintébben, mint tették azt a különböző keresztény egyházak a történelem során.

Semjén úgy véli, a vallások jelenleg két részre osztják a világot: „az iszlámnak már behódolt, illetve a háború területére, és mi most a háború földjén vagyunk.

Ahol pedig a muszlimok élnek, ott előbb-utóbb bevezetik a saríát, azokra is, akik nem muszlimok. A nyugati országok elvesztek.

Nem része az európai kultúrának az iszlám” – hangsúlyozta Semjén. A miniszterelnök-helyettes leszögezte, hogy „a magyar és az európai identitásnak része az iszlámmal szembeni védekezés, valamint, hogy az ő identitásában Hunyadi János a meghatározó”.

Különös dolog, hogy itt az iszlám által legkevésbé értékelt országban, a saría és a Nemzeti Együttműködés Rendszere közti feszélyező hasonlóság.

Saría:

  • Isten által előírt viselkedés
  • Aki betartja, megúszhatja felesége, gyermeke kínzását, megölését legfeljebb pénzbüntetéssel.
  • Joggyakorlat részrehajló, nem ritkán fedezi a jobb módban élőket, kiváltságosokat.
  • Az iszlám vallást kizárólag uszításra, gyűlöletkeltésre használja, tartalma elsikkad.

NER:

  • Orbán által előírt viselkedés
  • Aki Orbánnak elég mélyen benyal, megúszhatja a legsúlyosabb bűncselekményeket, legfeljebb kevesebb pénzhez jut.
  • Joggyakorlat részrehajló, kizárólag Orbán kegyeltjeit fedezi.
  • A keresztény vallást kizárólag uszításra, gyűlöletkeltésre, a NER milliárdosai érdekeinek szolgálatára használja, tartalma elsikkad.

Nevezzük nevén a gyereket:

A NER a magyar saría.

Így már csak az a kérdés, hogy ennek tükrében Semjén, Orbán és a többi pribék minek felel meg? És ami még zavaróbb, valóban az szolgálná az emberiség üdvét, ha szándékosan egymás kiirtására uszítja híveit bármely két vallás radikális frakciója?

A Koránról itt olvashat >>


 

h i r d e t é s