h i r d e t é s

Semjén vadászügye – Kihallgatások jönnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Semjén vadászügye – Kihallgatások jönnek

2018. november 09. - 08:25

 

Vagy egy kisebb súlyú esettel akarják elterelni a figyelmet az ELIOS-ról? Bárhogy is, a külföldön elkövetett luxusvadászatok könnyebben ellenőrizhetők, mint egy, a magyar kormányzat által ellenőrzött, és a magyar hatóságok által vizsgált uniós támogatással való visszaélés.

Forrás: Magyar Nemzet

Ennek függvényében az a kérdés, hogy Semjén Zsoca úri hobbija kiknek okozhatott kárt, sokkal érdekesebb. Ezt ugyanis nem sikerült kellően leplezni. Nem mintha a Tiborcz-ügyet bárhogy is titokban lehetne tartani, de ez most részletkérdés.

Itt azonban a magyar hatóságokat kategorikusan hagyják ki a vizsgálatból. Svédországban ugyanis semmi keresnivalójuk.

Hamarosan svédországi kihallgatásokkal folytatódik Semjén Zsolt vadászatának ügye, írja a hvg.hu. Az umeai városi ügyészség megerősítette, hogy a nyomozás jelenleg is tart, a rendőrség az ügyészségi utasítások egy részét már elvégezte.

A következő lépés, hogy megkezdődnek a kihallgatások Svédországban, ami nem terjed ki Magyarországra a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján. Az eljárás ezen része december közepéig húzódhat el, a hatóság közlése szerint egyelőre senki nem vetette fel a bűncselekmény gyanúját.

A lap emlékeztet, hogy Semjén vadászataival kapcsolatban azt mondta, hogy mivel nem parlamenti képviselőként, hanem vadászként kapott lehetőséget többmilliós vadászataira, ezért azokat nem is kellett bevallania képviselői vagyonnyilatkozatában.

Azonban mivel a fényképek szerint egy Svédországban háziasított állatnak számító rénszarvast is elejtett, a rendőrség és az ügyészség is nyomozni kezdett. /24.hu/

Nehéz lesz ezzel vitatkozni, pláne, hogy az elejtett jószág egy magánszemély tulajdonát képezte, így nem csupán eszmei, de anyagi kár is keletkezett. Az érdekesebb kérdés az, hogy ezt hogyan próbálja majd a kormány elkenni?

Ugyanakkor a miniszterelnök-helyettes nem leplezhető orvvadászatának vizsgálata kapóra jön. Kihagyhatatlan alkalmat kínál a sokkal kényesebb, kormányzati érintettséggel fűszerezett szervezett bűncselekményről elterelni a figyelmet.

Ahogy arra a hatóságok akaratlanul is rávilágítottak, Orbán vejét nagyon nem akarják berántani. Két kérdés merül fel ennek megfelelően. Vajon Semjénnel elvitetni saját balhéját jobban megéri, csak hogy Tiborczot kimossák disznóságaiból? És vajon milyen számíthat Semjén a mentelmi jog és a jelek szerint a bűnpártolástól sem visszariadó Fidesz védelmében?

Ezt majd az illetékes svéd hatóságok döntik el, ami szerencsés körülmény számunkra, annál kínosabb a Fidesz-KDNP-nek.


 

Kommentek

h i r d e t é s