h i r d e t é s


Semjén Zsolt nyelvet botlott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Semjén Zsolt nyelvet botlott

2017. augusztus 22. - 06:25

 

Kevesen értenek egyet a határon túli magyarok szavazati jogával – ez derül ki a Publicus Intézet felméréséből. 

Forrás: Heti Válasz

A közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek mindössze 18 százaléka tartja helyesnek azt, hogy a külhoniak szavazhatnak az országgyűlési választáson. A kutatásban úgy tették fel a kérdést, hogy az adózás témáját is felvetették. 

A Hír TV tudósított arról,  Semjén  Zsolt szerint az adófizetés és a szavazati jog nem függ össze, mert minden magyarnak született joga van arra, hogy állampolgár legyen, márpedig az állampolgárság és a szavazati jog egymástól elválaszthatatlan. A miniszterelnök-helyettes álláspontja szerint: 

"Van egy olyan állítás, hogy aki nem Magyarországon fizet adót, az ne szólhasson bele a politikába, ez még Gyurcsányra vezet vissza. Ez ritka nagy baromság. Ugyanis ebből az következne, hogy PC módon fogalmazzak: tudnék olyan népcsoportot mondani, pontosabban olyan csoportokat Magyarországon, akik életükben egy fillér adót nem fizettek, mégis abszurd lenne azt mondani, hogy ne legyen szavazati joguk. Az adófizetés és a szavazati jog nem függ össze. Minden magyarnak született joga, hogy magyar állampolgár legyen, a szavazati jog és az állampolgárság egymástól elválaszthatatlan”

Később Kósa Lajos pontosította Orbán helyettesét, a kormány - papíron - második emberét.

A Fidesz frakcióvezetőjének magyarázata szerint az egyetemistákra és a háztartásbeliekre gondolhatott Semjén Zsolt, amikor adót nem fizető csoportokról beszélt. Kósa szerint a miniszterelnök-helyettestől nyelvbotlás volt az, hogy csoport helyett először népcsoportot mondott.

Valószínűleg a nagyon keresztény államférfiúból még a hétvégi ünnepségek hatására jött ki az "őszinte". Később, elmagyarázhatták neki, milyen elképesztőt, kirekesztőt mondott első nekifutásból. Csak mert megbotlott a szóban: cigányozhatott egyet. Higgyük el Lali király magyarázatát? h i r d e t é s

betöltés...

;