h i r d e t é s

Semmibe nézik az olimpikonokat a Mercedes városában?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Semmibe nézik az olimpikonokat a Mercedes városában?

2016. augusztus 03. - 08:52
0 komment

 

Olvasói levélben hívták fel szerkesztőségünk figyelmét, hogy a belengetett 500 ezer forintos támogatás nem ért oda a sportolókhoz. 

Miközben országosan kampányolnak óriási lendülettel a 2024-es a budapesti olimpia mellett, addig Kecskeméten semmibe nézik a világ legnagyobb sporteseményén résztvevő versenyzőket. A fideszes kecskeméti közgyűlés először megtagadta a négy sportolótól a havi juttatást a felkészülésre, majd mikor kapcsoltak, hogy mekkora öngólt lőttek, akkor gyorsan egyösszegű támogatásban próbáltak kompenzálni. Júniusban aztán sikerült egy sajtótájékoztató keretén belül az 500 ezres ígérvényeket odaadni.

Telt-múlt az idő, a riói olimpiára készülő kecskeméti sportembereknek csak nem akart landolni a számláján az összeg. Nem szóltak senkinek, csak magukban és szűk körben bosszankodtak, hogy mindjárt utazhatnak, s még sehol a felkészülést támogató pénz. Az épek versenye pénteken kezdődik és még nyoma sincs a dellának. Ez azért is furcsa, mert az úszóknál érdekelt fiatalember edzője az a Törös Károly, aki rokonságban áll Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszonnyal. Ergo ha így is ekkora az érdektelenség, mit várhatunk mások ügyében? 

Próbáltuk számba venni, hogy mi miatt nem ért oda az összesen 2 millió forint a sportolókhoz:

1. Csak médiakampány volt az egész, közben a városvezetést nem érdekli a versenyzők sorsa.

2. A bank a hibás, üzenjünk Brüsszelnek!

3. Az időközben Pallas Athéné Egyetem kancellárá "bukott" Finta Zita volt gazdasági vezető elvitte a kassza kulcsát a városházáról.

 

Nos, bármelyik forgatókönyv is van a háttérben, el kellene gondolkodnia az illetékeseknek, hogy alkalmasak-e a város vezetésére. Ha 2 millió forint ilyen lassan jut el, akkor milyen lehet a fizetési hajlandóság más esetekben? Ne feledjük ezek a pénzek közpénzek, adóforintjainkból tevődnek össze, a demokratikusan megválasztott közgyülés pedig határozott a kiutalásról, ezért is érthetetlen, hogy miért nem sikerült 1 hónap alatt teljesíteni a feladatot. Szégyenteljes, hogy miközben verik a mellüket az állítólag fejlődés miatt a városházán, addig ilyen "pici", szimbolikus ügyekben megy a bénázás. Abban csak bizakodhatunk, hogy a szeptemberben esedékes paralimpiáig a két kecskeméti érdekelt megkapja a pénzt...Hajrá Kecskemét! Hajrá magyarok!


 

h i r d e t é s