h i r d e t é s

Senki ne legyen egyedül karácsonykor!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Senki ne legyen egyedül karácsonykor!

2019. december 10. - 14:29

 

Együttműködést kötött a JCDecaux Hungary, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Miutcánk. 

Illusztráció: pexels.com

Együttműködést kötött a Miutcánk lokális közösségépítő alkalmazás a világ vezető outdoor média vállalatával, a JCDecaux Hungary-vel, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal. A partnerséggel a felek az elesettekre, egyedülállókra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az év végi ünnepek alatt minél kevesebben maradjanak egyedül. Ennek keretében a főváros legforgalmasabb helyein citylight plakátok sora jelenik meg, amelyek figyelmességre, empátiára buzdítják az embereket.  

A december 16-tól kezdődően Budapest legforgalmasabb helyein citylight plakátok jelennek meg, „ÉRJÜK EL EGYÜTT, HOGY IDÉN SENKINEK SE KELLJEN EGYEDÜL KARÁCSONYOZNI!” felhívással. A plakátok a Miutcánk kezdeményezésére kerülnek ki, miután a lokális közösségszervező oldal egy olyan kampányt indított, amelynek célja, hogy legyünk nagyobb empátiával az elesettek és a nehéz helyzetben lévők felé, akik akár a szomszédunkban is élhetnek. Számukra különösen nagy örömet okozhat egy apró figyelmesség, egy jó szó, s már ettől is érezhetik, hogy figyelnek rájuk. A platform kezdeményezéséhez csatlakozott a világ vezető outdoor média vállalata, a JCDecaux Hungary, amely a helyeket biztosítja az üzenetet hordozó plakátok megjelenéséhez.

A JCDecaux több országban is jelenlévő outdoor médiacég, többségében családi vállalkozás, amely annak értékeit szem előtt tartva, megőrizve működik. A család szerepe, a meleg, szerető légkör fontos minden ember életében, amely különösen igaz a karácsonyi ünnepek alatt. A JCDecaux szívesen működik együtt feltörekvő, sikeres startupokkal, akik számára szintén fontos az élhetőbb közösségek, városok kialakítása. Ezért úgy gondoltuk, hogy citylight felületeinkkel sok közlekedőt, járókelőt tájékoztatunk erről és reméljük ezzel is hozzájárulunk, hogy senki ne karácsonyozzon egyedül

 – mondta Szelei Szilárd társ-vezérigazgató.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is csatlakozott Miutcánk figyelemfelhívó kampányához. A karitatív szervezet azt vallja: a legnagyobb segítség a közösséghez tartozás. „Az emberi kapcsolatokat, az együttérzést, közösségvállalást és szeretetet nem pótolhatjuk csomagokkal, tárgyakkal, ajándékokkal. Értenünk, éreznünk kell, hogy a legnagyobb lehetőséget az ember számára a másik ember jelenti. A Miutcánk applikációval közös kampányban arra hívjuk a jó szándékú embereket, egy kicsit több figyelemmel forduljanak a környezetükben élő emberek felé, ha pedig szeretnének rendszeresen segíteni, akkor önkéntes szolgálattal vállaljanak közösséget a rászoruló emberekkel” – közölte a Máltai Szeretetszolgálat.

Ha idén karácsonykor csak annyival segíthetünk, hogy átkopogunk egy szomszédunkhoz, akiről tudjuk, hogy egyedül él, tegyük meg. Ha csak egy tál süteményt tudunk felajánlani, vigyük el számára. Ha csak arra van időnk, kérdezzük meg idős szomszédunktól, hogy kér-e valamit a boltból. Talán nem is gondolnánk, de ezek a kis, személyes felajánlások nagyon sokat jelentenek, s hatalmas örömet okozhatnak az egyedülállóknak.  Tegyünk azért, hogy idén senki ne legyen egyedül karácsonykor!

 – fejtette ki Cseh Norbert a Miutcánk társtulajdonosa.

A Miutcánk az együttműködés apropóján készített egy kutatást felhasználói körében, hogy az emberek mennyire nyitottak ezen a téren, s az ilyen jellegű adományok kapcsán. A kitöltők több mint háromnegyede  azt jelezte, hogy kifejezetten szívesen ajánlana fel kisebb-nagyobb értékű adományt a közelében élő rászorulóknak.

Segítséget kérni nem könnyű, és a karácsonyi rohanásban még inkább megnehezíti a helyzetet, hogy ilyenkor mindenkinek rengeteg elintéznivalója akad, azonban a legtöbben annak is örülnének, ha az egymás mellett élők a folyosón összefutva egy kicsit megállnának, és kellemes ünnepeket kívánnának egymásnak.


 

h i r d e t é s