h i r d e t é s

Sermer Ádám a fiatalok főpolgármester-jelöltje

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Sermer Ádám a fiatalok főpolgármester-jelöltje

2019. február 22. - 16:41

 

A Liberálisok ifjúsági szervezete, a Liberális Fiatalok Társasága (LiFT) 6+1 pontos javaslatcsomagot állított össze a főváros fenntartható fejlődésének érdekében.

Annak érdekében, hogy Budapest egy modern, XXI. századi, fiatalos, fejlődő főváros lehessen, amit pártérdekektől független főpolgármester, és nem a Fidesz helytartója irányít. A LiFT elnökségi tagja, Radó Bence mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a liberális fiatalok Sermer Ádámot támogatják a főpolgármester-választáson, majd átadta a szervezet javaslatait a főpolgármester-jelöltnek. A LiFT szeretné, ha Sermer Ádám a következő pontokat beépítené a Polgári Budapest című programjába:

1. Növeljék a kollégiumi férőhelyek számát!

Budapesten az elmúlt években brutálisan elszabadultak az ingatlanárak és a bérleti díjak, ezért a kollégiumi férőhelyek számának radikális növelésére van szükség! Az erre alkalmas, fővárosi tulajdonú ingatlanokat és az üresen álló önkormányzati lakásokat tegyék elérhetővé a fiatal pályakezdők számára!

2. Budapest védje meg a fiatal közösségeket!

Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy az illiberális állam hadjáratot folytat a civilekkel szemben, megbélyegzi azokat, akik a társadalom szolgálatába állnak, és ezzel akadályozzák a fiatalok önszerveződését. Kezdeményezzük, hogy a főváros aktívan vegyen részt a civil szervezetek támogatásában, védje meg a fiatalok közösségeit!

3. Diákkedvezményt a kulturális intézményekben!

Minden budapesti és állami fenntartású kulturális intézményben, színházban, múzeumban, koncerteken, sporteseményeken biztosítsanak legalább 50 százalékos kedvezményt a diákoknak! Ne rekesszék ki Budapest színes kulturális életéből a tanulókat!

4. 0-24 órás metróközlekedést!

Egy kétmilliós nagyvárosban elengedhetetlen a 0-24 órában elérhető tömegközlekedés. A budapesti élet éjjel sem áll le, ehhez kell igazítani a tömegközlekedést is! Közlekedjenek éjjel-nappal a metrók! Ez a fiatalok, és a budapesti lakók természetes és jogos igénye.

 5. Ne vegzálják a fiatalokat a bulinegyedben!

A budapesti fiataloknak joguk van ahhoz, hogy nyugodtan, kulturáltan, biztonságos körülmények között szórakozhassanak. Ne szabjon ki a rendőrség súlyos tízezreket egy utcán elfogyasztott sör miatt, ne vegzálják a fiatalokat!

 6. Tiszta levegőt!

Radikálisan növelni kell a zöld területek méretét Budapesten! Itt az ideje, hogy megtisztítsuk a várost! Fakivágás stopot és egy zöld bizottságot kezdeményezünk, amely stratégiát dolgoz ki a város levegőjének megtisztítása érdekében. A jövőnk múlik rajta.

+1. Ne büntessék a kannabisz-fogyasztást Budapesten!

A XXI. században, az Európai Unió egyik fővárosában érthetetlen és felfoghatatlan, hogy miért kezelik bűncselekményként a kannabisz fogyasztását. Ahogy Sermer Ádám LiFT-elnökként, a Legalizálj-kampány keretein belül többször is hangsúlyozta: a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a dizájner drogok jóval nagyobb veszélyt jelentenek a fiatalokra. Utóbbi ellen kemény és határozott fellépést sürgetnénk, emellett kezdeményezzük, hogy dekriminalizálják a kannabisz fogyasztását Budapesten! 

Magyar Liberális Párt - Liberálisok


 

h i r d e t é s