h i r d e t é s

Sermer Ádám-Dúró Dóra vita a Pride-ról: Be kell-e tiltani a felvonulást?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sermer Ádám-Dúró Dóra vita a Pride-ról: Be kell-e tiltani a felvonulást?

2019. július 15. - 14:07

 

Sermer Ádám a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában vitázott a 2019-es Budapest Pride tapasztalatairól Dúró Dórával, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjével. 

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje a vita elején örömét fejezte ki amiatt, hogy az idei felvonuláson nem a jogegyenlőséget követelő vonulókat, hanem a szélsőjobboldali ellentüntetőket zárták kordonok mögé, ahogy azt egy korábbi interjújában javasolta. Úgy fogalmazott: kordon és korlátok mögé azokat a korlátolt gondolkodású embereket kell zárni, akik nem értik, hogy a normalitás ott kezdődik: nem áskálódunk mások szexuális hovatartozásában.

Dúró Dóra felvetésére, miszerint a Pride-ot be kellene tiltani Magyarországon, mert szerinte csak egy férfi és egy nő kapcsolata nevezhető normálisnak, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje úgy reagált: a Pride a szélsőjobboldali tüntetőkkel szemben senkiben nem kelt félelmet, a felvonulásra pedig mindaddig szükség van Budapesten, amíg az LMBTQ-közösséget ugyanolyan jogok nem illethetik meg, mint heteroszexuális embertársaikat. Hozzátette: A Pride-ra mindaddig szükség lesz, amíg ki nem harcoljuk, hogy az LMBTQ-közösség tagjai is házasodhassanak és örökbe fogadhassanak, mert – ahogy a Mi hazánk képviselőjének többször hangsúlyozta – egy heteroszexuális pár önmagában nem jelent garanciát egy gyermek egészséges fejlődésére. A gyermeknevelésben a szerető, gondoskodó, törődő közeg biztosítása a legfontosabb feladat, ezt pedig ugyanúgy képes megadni egy meleg és egy heteroszexuális pár is.

A Pride célja, hogy szexuális hovatartozása alapján senkit ne érhessen jogfosztás és hátrányos megkülönböztetés Magyarországon. Ezért vonult több ezer ember békésen Budapest utcáin – jelentette ki Sermer Ádám, cáfolva vitapartnere kijelentését bizonyos jogsértésekről, miszerint „pofára” történt volna a beléptetés a fesztivál területére. A Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje Dúró Dórával ellentétben részt vett a felvonuláson, és semmi ehhez hasonló jogsértést nem tapaszalt, ahogy a Liberálisok aktivistái sem. 

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s