h i r d e t é s

Simicska a megváltó?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Simicska a megváltó?

2017. augusztus 21. - 07:55

A nevezetes G-nap óta sok víz lefolyt a Dunán. Az egykori kollégiumi szobatársak ma már talán halálos ellenségek. 

Forrás: blikk.hu

Orbán az elveszített média helyett rövid idő alatt - és rengeteg közpénzből - felépített egy több lábon álló, új fideszes médiabirodalmat. Napjainkra az összes megyei napilap a Fidesz kezében van, kiépült a jelenlétük a bulvárban is, s online felületek is szolgálják a pártot. Van televíziójuk, mondhatni dögivel. A Fidesz szócsövei az évi 80 milliárdból fenntartott "közszolgálati" adók, de biztos kezekben van a TV 2 is. A nemzet gázszerelője pedig megvásárolta az Echo tévét. Nem hiányozhat a portfólióból a rádió sem. Vajna és Mészáros itt is teszi, amit Orbán elvár tőlük. 

Ez csak az országos lefedettség. Nem beszéltünk akkor még a fideszes önkormányzatok által - közpénzből - kiadott helyi "örömsajtóról" -, a mi adóforintjainkból finanszírozott városi televíziókról, a csatlakozó online portálokról. A Fidesz kommunikációja behálózza az országot, még a legkisebb falvakba is eljut. 

Az ellenzéknek csak a morzsák maradtak. Maradt az ATV és milyen meglepő, a HírTv., néhány internetes portál, a Népszava. Ott van még a közösségi oldal is, amely az információ közvetítésben segíthet, de pont azokhoz nem jut el, akik leginkább a kormánypárti médiából tájékozódnak. A vidéki, szegénységben élők többsége nem használ internetet, ha televíziójuk van is, a legolcsóbb, vagy az ingyenes csomagot van, amely önti rájuk a kormánypropagandát. 

A Fidesz mint a pók, szőtte a maga hálóját, akár holnaptól képesek lehetnek kampány üzemmódba kapcsolni. Nem lesz nehéz, hiszen a hatalomban töltött idejük másról sem szólt. Mivel tisztában vannak azzal, hogy számukra - is - sorsdöntő a jövő évi voksolás, nem kímélnek senkit sem, pénz van dögivel, dőlni fog az országra a mocsok. 

Miben bízhatnak az Orbánt elzavarni akarók? Elsősorban saját magukban, abban, hogy képesek lesznek megszólítani az elégedetlenek nagy táborát. Most választási együttműködésről, listákról nem írok, ezt korábban már megtettem. A helyzet azóta nem lett jobb, csak inkább jóval kuszább. 

A Fideszt leváltani szándékozók körében - kimondva, kimondatlanul - jelen van a gondolat: majd Simicska előlép az "atombombával". Olyan információkat hoz napvilágra, amelyek képesek lehetnek Orbán stabil, úgy két milliós tábora egy részében, a miniszterelnök személye iráni töretlen hitet megingatni.

Nem tudom, fogalmam sincs arról készül- e, és mire Simicska Lajos. Ugyanúgy nem tudom, hogy a DK elnöke által beharangozott irat létezik-e, ha igen mit tartalmaz. 

Akik ma a megváltót látják Orbán egykori barátjában, elfeledkeznek arról, hogy a Fidesz hatalmi rendszerének, gazdasági hátországának kialakításában Simicskának elévülhetetlen érdemei vannak. Orbán és a G-nap hírhedt alakja, arra szövetkeztek, hogy kihasználva a magyar demokrácia gyermekbetegségeit, megszerzik a politikai és a gazdasági hatalmat. Az első kísérletük csak részben volt sikeres, hiszen 2002-ben megbuktak. 

2010-ben már tanultak a hibákból. Orbán felszámolta a fékek és ellensúlyok rendszerét, mindenhova hűséges klienseit ültette. A korrupció államilag támogatott formában , a rendszer természetes velejárója lett. Simicska ennek a rendszernek volt hosszú éveken keresztül a fő haszonélvezője, ura, csak azon a közbeszerzésen nem nyert, amelyeken nem akart. Vagyonát így szerezte, így lehetett az ország egyik leggazdagabb embere. Cinkelt lapokkal játszott ő is. Mennyivel különb, netán "erkölcsösebb" a gazdagodása, mint a nemzet gázszerelőjévé? Szerintem, semmivel.

Nem tudom mit tartogathat Simicska a kampányra. Igaziból, nem is érdekel. Hiú ábrándokat nem érdemes kergetni. Ha a demokratikus ellenzék pártjai nem lesznek képesek győzelemre esélyes együttműködést kialakítani, ha csak a száj karate folytatódik, akkor még a csoda sem segíthet


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s