h i r d e t é s

Sofőr munkák Kecskeméten és környékén

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Sofőr munkák Kecskeméten és környékén

2023. június 16. - 09:54

Ha Bács-Kiskun vármegyében élünk és éppen munkát keresünk, érdemes elgondolkodni a sofőr munkákon: a változatos munkanapok mellett olyan tapasztalatra is szert tehetünk, amelyet a későbbiekben is hasznosítani tudunk, elég csak például a helyismeretre gondolni.

Forrás: kecskemetallas.hu

Áruterítő

Jól kereshet, ha futár vagy gépkocsivezető állást vállal, ezért a legújabb álláshirdetésekért érdemes ellátogatni a Kecskemétállás oldalára. Például egy élelmiszer nagyker a sofőri munkáért a magas alapbér mellett műszakpótlékokat, illetve havi, valamint éves bónuszokat ad munkavállalóinak. A sofőr feladata lesz a hűtött termékek felpakolása a gépkocsira és azok kiszállítása több címre. Az adminisztratív teendők mellett (menetlevelek pontos vezetése) a gépjármű tisztaságának a rendben tartása is a munkakör része.

A munkába állás feltétele a C kategóriás jogosítvány és a GKI kártya, előnyt jelent a hasonló területen szerzett tapasztalat.

Gépkocsivezető

Attól függően, hogy milyen jogosítvánnyal rendelkezünk, akár kamionokat is vezethetünk belföldön és külföldön egyaránt. A kamionozás nyugodtabb munkának számít, mint az áruterítői, hiszen általában egy nagy logisztikai központba kell eljuttatni az árut, nem több kisebb címre.

Külön szót kell ejteni a speciális, veszélyes anyagok szállításáról. Ezeket az ún. ADR vizsgával lehet szállítani, ez biztosítja azt, hogy a sofőr megfelelően tud eljárni egy esetleges baleset esetén. Az állásportálon is találunk példát a veszélyes anyag szállítására: egy vegyszereket előállító cég keres kecskeméti telephelyére elsősorban Bács-Kiskun vármegyéből gépkocsivezetőket. A vegyi anyagok szállítása lesz a fő feladat, amely speciális szaktudást igényel, ezért sikeres ADR vizsgához, valamint C típusú jogosítványhoz kötik a jelentkezést.

Autóbuszvezető

A fuvarozás egy részterülete a személyszállítás. Ebben a kategóriában is találunk hirdetéseket az álláskereső oldalakon. A városi tömegközlekedési vállalatok mellett magánvállalkozások is adtak fel hirdetéseket, amelyekben buszvezetők jelentkezését várják. Elsősorban különjáratok vezetésére keresnek kollégákat belföldön és külföldön egyaránt. A buszsofőrnek csak alapvető ellenőrzési, tisztántartási feladatokat ellátnia a vezetésen kívül.

Ehhez a munkakörhöz D kategóriás jogosítványra van szükség, illetve PÁV II. minősítést igazoló okiratra (a pályaalkalmassági vizsga második kategóriája vonatkozik a buszsofőrökre).

Az ideális buszsofőr ápolt és igényes a megjelenésére, jól kommunikál az utasokkal. Előnyt jelent a minél több éves autóbuszvezetői gyakorlat, jellemzően 3-5 év után lehet elhelyezkedni a magánszektorban, de a városi vagy helyközi közlekedési társaságoknál várják pályakezdők jelentkezését is.

Ha ezek közül a hirdetések közül nem találtuk meg a kedvünkre valót ne adjuk fel a keresést, hanem iratkozzunk fel a napi hírlevélre az újdonságokért.