h i r d e t é s

Sok felhő jön!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Sok felhő jön!

2018. december 07. - 06:11

 

A hét második felében újra a felhőké lesz a főszerep és egyre nagyobb területen várható csapadék, helyenként ónos eső nehezítheti a közlekedést! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt borult vagy erősen felhős lesz az ég, az északkeleti, keleti területeken hószállingózásra és ónos esőre is számítani kell. 

Délután folytatódik az erősen felhős, borult idő. Többfelé várható csapadék, a középső tájakon eső lesz a meghatározó csapadékforma, északkeleten és keleten hószállingózás és ónos eső várható. Mérsékelt lesz a déli szél. 0, 11 fokra melegszik a levegő, a Dunántúlon mérhetjük a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékeket.

Szombaton eleinte borult csapadék idő várható, majd délutántól kelet felé helyeződik át a csapadékrendszer és nyugat felől egyre inkább elvékonyodik a felhőzet. Megerősödik az északnyugati szél. 3, 9 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős időre készülhetünk, többfelé lehet zápor. A délnyugati szél élénk lesz. 4, 9 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Pénteken nyugat felől kettősfront érinti térségünket. Elsősorban az északi, északkeleti területeken jelentkezhet kettősfronti hatás. - írja a meteoklinika.hu

A frontérzékenyek gyulladásos és görcsös fejfájást, vérnyomás-ingadozást és fokozódó végtagfájdalmakat tapasztalhatnak. Az idősek és krónikus betegek körében rosszullét jelentkezhet, amennyiben intenzív tüneteket tapasztal lehetőség szerint kerülje a fizikailag megterhelő tevékenységeket.

A Dunántúlon pár fokos enyhülés várható, amelynek hatására a melegedésre érzékenyek gyenge melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak. A migrénes fejfájás mellett fáradékonyság jelentkezhet, melynek leküzdése érdekében napközben fogyasszon 2-3 csésze citrommal ízesített teát.

Az északkeleti tájakon napközben is hűvös marad az idő, az itt élők a reggeli és délutáni órákban egyaránt tapasztalhatnak kopásos eredetű ízületi bántalmakat. A panaszok mérséklésére alkalmazzon meleg borogatást, emellett egy átmozgató torna is enyhíthet panaszain.

A borús, csapadékos idő alacsony hő-és komfortérzetet eredményez – szabadtéri programoknak az ország nagy részén nem kedvez az időjárás. Szabadtéri tevékenységek esetén mindenképp vigyen magával esőkabátot vagy esernyőt, valamint viseljen réteges és vastag öltözetet!

A közlekedésben az északi, északkeleti területeken kiemelten nagy balesetveszéllyel célszerű számolni! Az északkeleti megyékben a csapadék eleinte hó, majd ónos eső formájában érkezik. A csapadék a fagyos talajra érve azonnal lefagy az úttesten jégpáncélt képezve. Az ónos csapadék a gyalogos közlekedés során is fokozott veszélyt jelent: könnyen megcsúszhat, ha nem vigyáz. Amennyiben ónos esőt észlel, nem ajánlott útnak indulni sem gyalogosan, sem gépjárművel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s