h i r d e t é s

Sok helyen számíthatunk esős időre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sok helyen számíthatunk esős időre

2019. december 23. - 06:16

 

Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik, a hőmérséklet értékei továbbra is az átlagos felett alakulnak. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a Dunántúl nagy részén megszűnik a csapadék, másutt esős esősre kell készülni. 

Délután a Dunántúlon és a középső tájakon már nem valószínű csapadék, az ország más részein folytatódik az esőzés. Viharos lesz az északnyugati szél. Kora délután 6, 10 fok várható.

Milyen időre számíthatunk karácsonykor?

Kedden változóan felhős lesz az ég, északkeleten kisebb eső, nyugaton záporeső előfordulhat. Az északnyugati szél erős lesz. 5, 10 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front, de a szél hatására fokozódik a fejfájás és alvásproblémák is felléphetnek, valamint a gyermekeket is érzékenyebben érintheti ez az idő. - írja a meteoklinika.hu

A panaszok mérséklése és a nyugodt alvás érdekében lefekvés előtt szellőztessen, és egy forró fürdő is elősegítheti a pihenést. Az álmatlanság a következő napjára is rányomhatja a bélyegét, fáradékonyabb lehet és a figyelme, valamint a munkavégző képessége is lecsökken. A napközben fellépő fáradtság leküzdésében segít, ha elfogyaszt 2-3 csésze teát, a kávé és más magas koffeintartalmú italok fogyasztása most is kerülendő! A tartós szélterhelés a gyermekét is megviseli, az ő esetükben az egyik leggyakoribb megjelenési forma a figyelem és magatartás problémák jelentkezése.

A Dunántúlon helyenként már előbújik a nap, az ország más részein tartósan felhős és esős marad az idő.  A hő-és komfortérzeten a viharos szél ront, a megfázás elkerülése érdekében fontos a réteges öltözet.

A légszennyezettség a nagyobb városokban közepes, de a szél és csapadék miatt most csökken.

A közlekedést a viharos szél zavarja leginkább. A szél hatására csökken a gépjármű menetstabilitás, emellett ingerlékeny sofőrök fokozzák a balesetveszélyt. Legyen nagyon körültekintő és vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s