h i r d e t é s

Sok napsütés!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sok napsütés!

2018. december 05. - 06:20

 

A felettünk áthaladó hidegfront mögött egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, sokfelé számíthatunk napos időre. - írja az Időjárás.hu

A front mögött hidegebb levegő áramlik fölénk és a légmozgás is megerősödik. Délelőtt jellemzően gyengén felhős lesz az ég, helyenként lehetnek közepesen felhős területek. 

Délután a gyengén felhős vagy közepesen felhős ég mellett több órára kisüt a nap. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. 3, 7 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem érkezik időjárási front térségünkbe, a szeles és az átlagosnál melegebb időben fejfájást és fáradékonyságot tapasztalhat. - írja a meteoklinika.hu

Az átlagosnál melegebb időben az érzékenyek körében fáradékonyság és migrén jelentkezhet. Az időnként megélénkülő és megerősödő szél fokozott fejfájást eredményez, emellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhat. A folyamatos folyadék utánpótlás mellett panaszaira megoldást jelenthet, ha tudatosan is megpróbálja elkerülni a stresszes helyzeteket és nyugodt körülmények között tölti a napot.

Bár az átlagosnál melegebb az idő, de az előző naphoz képest több fokot hűl a levegő, amely az idősek és krónikus betegek körében vérnyomás-ingadozást és keringési panaszokat okozhat.

Amennyiben a következő 1-2 napban hasonló tüneteket tapasztal, jelentkezzen be meteogyógyászati kivizsgálásra

Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, a több órás napsütés kedvezően hathat hangulatára és közérzetei is jelentősen javulhat. Az időnként megerősödő szél ronthat a hőérzetén, viseljen az évszaknak megfelelő réteges és vastag öltözetet!

A közlekedés során a pára és ködfoltok okozzák a fő veszélyt, emellett napkeltekor és napnyugtakor a napsütés is zavaróan lehet. A párás, ködös tájakon romlanak a látási viszonyok és nedvessé válhat az úttest, a balesetek elkerülése érdekében vezessen a megszokottnál lassabban és körültekintőbben!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s