h i r d e t é s

Sok napsütés hőség nélkül

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sok napsütés hőség nélkül

2021. július 21. - 05:44

 

A nyár egy kicsit másabb, visszafogottabb arcát mutatja majd a következő napokban. A csúcsértékek 30 fok alatt alakulnak, és az éjszakák is felfrissülést hoznak.

A Dunántúlon túlnyomóan derült, száraz idő várható. Másutt azonban erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Kora délutánig helyenként zápor, néhol egy-egy zivatar még előfordulhat az ország keleti felén, de a délután második felére ezek is megszűnnek. Az északi, északnyugati szelet már csak kevés helyen kísérhetik erős lökések. A hőmérséklet kora délután 24 és 28, késő este 15 és 21 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia

Nem érkezik front térségünkbe. A fülledtség mérséklet lesz, pihentetőbb lehet az alvás, mérséklődnek a szívbetegek és az idősek napok óta fennálló kellemetlen tünetei.

A szeles idő azonban sokakat megviselhet, fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység léphet fel.

Az ország keleti, északkeleti felén előforduló záporok, zivatarok területén romolhat az asztmások állapota.

Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között a napos tájakon erős lesz, ezért ebben az időszakban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Ügyeljünk az elegendő vitamin- és folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s