h i r d e t é s

Sok napsütés kevés esővel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Sok napsütés kevés esővel

2022. március 26. - 06:06

A sok napsütés mellett elsősorban a keleti harmadban képződhet kevés gomolyfelhő. Késő délutántól az északkeleti megyék fölé szakadozott felhőzet is besodródhat. Csapadék nem lesz. A nyugati, északnyugati szelet nagyobb területen kísérhetik élénk, néhol erős lökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható. Késő estére általában 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Kiderül - Startlap

Szombaton sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk, kevés felhő időnként keleten, északkeleten, valamint néhol nyugaton jelenhet meg az égen. A nyugati és délnyugati tájak kivételével többfelé élénk lehet a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban -5 és +5 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, a fagyzugokban lesz ismét a leghidegebb. Délutánra 18 és 22 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap a napos időt időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, de legfeljebb csak egy-egy helyen fordulhat elő jelentéktelen zápor. A Dunától keletre többfelé élénk, északkeleten erős lehet az északi-északkeleti szél, de a Dunántúl magasabb tájain is előfordulhat élénk széllökés. Délután 14-22 fokra van kilátás, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem lesz időjárási front felettünk, de a hideg hajnali, reggeli órákban ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint ingadozhat a vérnyomás. A nagy napi hőingás miatt egyeseknél keringési problémák léphetnek fel.

Migrén, alvászavar, tompaság, dekoncentráltság még mindig előfordulhat.

A napos idő jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre.

A hajnali, reggeli órákban viszont könnyen megfázhatunk, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra! Az UV-sugárzás már közepes szintet ér el a déli órákban, így az érzékeny bőrtípusúaknak ajánlott gondoskodniuk bőrük megfelelő védelméről ebben az időszakban a napon.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s