h i r d e t é s

"Sokan elfordultak Orbántól"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Sokan elfordultak Orbántól"

2018. március 16. - 14:49

 

Die Welt: idegesség terjed a magyar kormánypártban 

Fotó: Korózs Lajos / Facebook

A kormány aggódik, ezt a konklúziót vonta le a Die Welt című konzervatív német lap a március 15-i ünnepségekkel kapcsolatban közölt írásában - szemléz óvatosan az MTI.

A nemzeti ünnep a választás előtti „erőpróba" volt a pártoknak, s Orbán Viktor ugyan százezreket vitt az utcára, míg az ellenzék csak ezreket, „a kormány mégis aggódik" – számolt be ma a Die Welt. A szerző, Boris Kálnoky kifejtette, hogy a választási kampány „nagy mozivá", szórakoztató előadássá változott, amelyben a „kormány médiumai" a Csillagok háborúja című alkotás fő gonoszaként, Dart Vaderként ábrázolják Soros Györgyöt. 

A „Parlamenti választások Magyarországon: miért aggódik Orbán Viktor kormánya – ’Aggódunk. Sokan elfordultak Orbántól’" címmel közölt írásban kiemelte: a „kormánnyal szemben kritikus médiumok" a miniszterelnök-helyettes nagyvadakra helikopterrel folytatott vadászatát leplezik le, és megjelent egy „idős hölgy" is, akinek „akadt néhány milliárd eurója", hogy rábízza egy miniszterre.

Mint azt kifejtette, az ilyen hírek „természetesen nem segítik a választási kampányt", ráadásul a Fidesz nemrégiben nagy meglepetésre és súlyos vereségként elveszítette a polgármester-választást egy „fellegvárában", így „alig meglepő módon idegesség terjed a kormánypárt soraiban".

A „válasz" a Békemenet volt, amelyre busszal szállították a Fidesz támogatóit az egész országból. A „hatalmas tömeg" és az „erődemonstráció" Orbán Viktor számára „politikai siker", és a felmérések a kormánypárt egyértelmű előnyét jelzik, mégis van bizonytalanság, mert „legalábbis elvileg" lehetséges, hogy az ellenzék legyőzi a Fideszt, ha összefog – írta Boris Kálnoky, megjegyezve, hogy a Jobbik „nem akar belemenni kompromisszumokba" a többi ellenzéki párttal. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s