h i r d e t é s


Sokan utcára kerülhetnek a Hős utcából

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sokan utcára kerülhetnek a Hős utcából

2017. december 29. - 07:11

 

Lebontanák a hírhedt házakat, akiknek tartozásuk van, nem kapnak cserelakás-ajánlatot. - írja a 24.hu

Várhatóan januárban állapodik meg a kormány és a kőbányai önkormányzat annak a 2,1 milliárd forintos támogatásnak a feltételeiről, amit a Hős utcában uralkodó áldatlan állapotok felszámolására ítéltek meg – ezt a kerületi fideszes polgármester, Kovács Róbert közölte a Magyar Nemzettel.

A polgármester azt mondta: az épületekben lévő mintegy 300 lakásnak már csak fele van önkormányzati tulajdonban, ebből 20-30 lakásnak van még bérlője, a többit az elmúlt évek során folyamatosan kiürítették.

A magánkézben lévő lakások tulajdonosaival egyenként ülnek le tárgyalni, mindenki egyedi ajánlatot kap majd előzetes értékbecslés alapján, és a tartozásától függően. Ám ha bíróság elé kerül néhány ügy, elhúzódhat a Hős utcai állapotok felszámolása. Kovács azt sem zárta ki, hogy a kormánnyal végül olyan megállapodás születik, hogy a terület vagy egy része állami kézbe kerül.

Ellenzéki képviselők és helyi önkéntesek szerint a két házban élőknek nincs sok okuk az örömre, az eddigi gyakorlat szerint ugyanis 1-2 milliós vételi ajánlatokat kaptak a tulajdonosok, amiből nem lehet új lakást venni. Az önkormányzati lakásokban élőket pedig ugyanolyan szegregált területekre költöztetnék, mint ahol most laknak. Akiknek tartozásuk van, azok még ilyen ajánlatot sem kapnak, ők várhatóan az utcára fognak kerülni.


 

h i r d e t é s

betöltés..