h i r d e t é s


Sokat javul az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sokat javul az idő

2017. november 22. - 05:41

 

Szerdán az előző, csapdékos naphoz képest már jelentős javulás és melegedés várható, többfelé 10 fok fölé melegszik a levegő! - írja az Időjárás.hu.

Fotó: dorog-esztergom-idojarasa.hu

Ezt követően is lesznek tájak, ahol kifejezetten kellemes időre készülhetünk, de helyenként a reggeli köd egész nap megmaradhat!

Délelőtt nyugat felől tovább csökken a felhőzet, keleten fordulnak még elő erősen felhős területek. Számottevő csapadék a legtöbb helyen nem várható, de a Tiszántúlon eleinte még lehet elszórt eső, zápor. 

Délután keleten helyenként erősen felhős lesz az ég, máshol azonban a napsütést csak időnként zavarja felhősödés. Számottevő csapadék nem alakul ki.

Élénk lesz a délnyugati szél. 6, 14 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán már kelet felé távozik az a kettősfront, ami a megterhelő humánmeteorológiai helyzetért volt felelős az előző napokban. - írja a meteoklinika.hu.

Ha azonban keleten, északkeleten él, csak lassú javulásra számíthat, de szerencsére ott is gyengül a fronthatás. Amennyiben fokozottan érzékeny akár a meleg-, akár a hidegfrontra, akkor gyengébb migrént, illetve görcsös fejfájást is tapasztalhat - a tünetek a nap első felében jelentkezhetnek hosszabb ideig. Baranya megyei? Ebben az esetben igyon meg napközben egy csésze borsmenta-citromfű keverékéből készült, mézzel ízesített teát, illetve kerülje a csokoládé és a vörösbor fogyasztását.

Az említett panaszok mellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, de napközben a közérzete javulni fog, mérséklődnek majd a tünetek.

A tartós fronttevékenység abban az esetben is megviselheti, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Emiatt nem javasolt ebben a változékony időszakban nehéz ételeket fogyasztania. Fektessen hangsúlyt a napi többszöri, kis adagokban történő étkezésre, a fogások pedig tartalmazzanak több salátát, zöldséget, illetve halat. Az immunerősítésről se feledkezzen meg, a vitaminok mellett a napsütést is használja ki szervezete védekezőképességének erősítésére.

A közlekedést keleten néhol vizes, csúszós útszakaszok nehezíthetik, ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani, a középső és a nyugati tájakon pedig a napsütés lehet időnként zavaró. Az utakon csökkent reakcióidővel számoljon, tompábbak, figyelmetlenebbek lesznek a sofőrök.

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;