h i r d e t é s

Sokba kerül Esztergom árvízvédelme

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sokba kerül Esztergom árvízvédelme

2019. május 14. - 09:15

 

A Kötiviép'b Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. építheti meg Esztergom árvízvédelmi rendszerének az első ütemét, nettó 13 milliárd 258 millió forintért. - írja a napi.hu.

Tisza. Illusztráció: pixbay.com

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A projektet az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A nyertesnek előbb kiviteli tervet kell készítenie, majd ezt követi a kivitelezés. Az elvégzendő munkák a következők:

Árvízvédelmi védmű építése a Prímás-sziget felső részén a Duna parton, a Szent Ignác plébániatemplomtól az út végéig, 1,46 kilométer hosszban.Árvízvédelmi töltés építése a Prímás-sziget alsó részén, 919 méteren.A Prímás-szigeti mellékág torkolati árvízkapu létesítése.A Prímás-szigeti mellékág beeresztő műtárgy létesítése.Árvízvédelmi töltés építése a Prímás-szigeti mellékág beeresztő műtárgy és a Kenyérmezei-patak között, 4117 méter hosszban.Árvízvédelmi fejlesztés a Kenyérmezei patak jobb partján.Az esztergomi vízmérce átépítése.

A nyertessel április 4-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a Magyar Vakond Út és Építőipari Kft., a HSP Hídépítő Speciál Építőipari Kft., valamint a Dömper Kft. is.

napi.hu


 

h i r d e t é s