h i r d e t é s

Soltész Miklós államtitkár ma felavatta a görögkatolikusok Szent Tekla csecsemőotthonát Tolcsván

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Soltész Miklós államtitkár ma felavatta a görögkatolikusok Szent Tekla csecsemőotthonát Tolcsván

2019. január 10. - 16:33

 

Az összejövetelen Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke mondott homéliát, majd megáldotta az épületet, a szobákat. - írja a 168ora.hu.

Orosz Atanáz, a görögkatolikus Miskolci Egyházmegye püspöke (j) a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményhez tartozó Szent Tekla anyás csecsemőotthon átadási ünnepségén Tolcsván 2019. január 10-én. A görögkatolikus egyház fenntartásában lévő intézmény öt mamát és öt babát fogad. Balról az első sorban Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b3), mellette Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b2) és Lónárt Csaba Attila, a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény igazgatója (b). Forrás: MTI/Vajda János

Öt mamát és öt babát fogad be a görögkatolikus egyház fenntartásában lévő, és a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményhez tartozó Szent Tekla anyás csecsemőotthon, amelyet csütörtökön adtak át Tolcsván.

A rendezvényen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról szólt, hogy még 2010-ben sok szakember  kérte a kormánytól, az egyházaktól, hogy segítsék eddigi munkájukat.

Az eltelt évek során ennek eredményeként egyre több rászoruló került ilyen családközeli intézménybe

- mondta. 

Soltész egyebek mellett elmondta:

azt valljuk, hogy csak nyugodt, derűs, szeretetteljes légkörben felnövekvő gyermekekből válnak boldog, kiegyensúlyozott,

a világra nyitott, érdeklődő, önállóan gondolkodni tudó emberek.

A kevesebb, mint másfél év alatt elkészült tolcsvai otthon megépítését a kormány 85 millió forinttal támogatta.

Az otthont átadása előtt Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke mondott homéliát, majd megáldotta az épületet, a szobákat.

168ora.hu


 

h i r d e t é s