h i r d e t é s

Soros György váratlan lépést tett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Soros György váratlan lépést tett

2022. augusztus 15. - 07:08

Soros György emberbarát milliárdos még soha nem fektetett pénzt a Teslába, inkább kisebb, feltörekvő elektromosautó-gyártókra fogadott. Most azonban pénzt tett Musk cégébe és a Fordba is - írja a The Street.

Soros György - Forrás: TRT World

Soros eddig olyan cégek részvényeit vette, mint a Lucid vagy a Rivian és kerülte a nagyobb cégeket.

Nemrég azonban a Soros Fund 29 883 Tesla-részvényt vásárolt, amelyen már nyert is ugyanis a cég részvényei június 30 óta mintegy 34 százalékkal erősödtek - írja a lap.

Soros 29,5 millió Ford-részvényt is vásárolt, amely azt sugallja, hogy tetszik neki az a stratégia, amelyet Jim Farley vezérigazgató jelentett be nemrég. Ennek lényege, hogy különválasztják az elektromos és a hagyományos hajtású járművek gyártását. A vállalat ambiciózus célja, hogy 2026-ig 2 millió elektromos járművet állítson elő. Ebben olyan ikonikus modellek segítik, mint a Mustang Mach-E, vagy az elektromos F-150.

Soros részvényvásárlása azt is jelentheti, hogy lát jövőt a két autóipari óriásban, amelyek között ádáz küzdelem zajlik az elektromos autók piacának uralásáért.

A Soros Fund vagyon az elmúlt negyedévben 5,3 százalékkal 5,6 milliárd dollárra emelkedett. Soros vagyonát 8,5 milliárd dollárra becsülik (3246 milliárd forint). (Napi.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky