fbpx Sötét jóslat született 2016-ra | CIVILHETES

h i r d e t é s

Sötét jóslat született 2016-ra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sötét jóslat született 2016-ra

2016. január 04. - 12:18
0 komment

 

A migráció és a társadalmi feszültségek növekedését, terrort, háborúkat, ugyanakkor az országok közötti nagyobb megértést jósoltak 2016-ra az afro-kubai vallás, a santería papjai hagyományos újévi jövendölésükben. 

A karibi országban rendszerint tömegek várják izgatottan a ködös jóslatokat összegző levél ismertetését, a vallásnak több millió követője van.

A papok – a babalawók – szövetsége nemcsak Kubára, hanem a világ egészére mond jövendőt. Idén az Ifa – a jóslás rendszere – arra figyelmeztette a világ vezetőit, hogy ha nem tesznek lépéseket, a migráció növekedésére lehet számítani, az elvándorlás okai között nevezték meg a kétségbeesést.

A babalawók szerint 2016-ban a háborúk és a terrorcselekmények ijesztő növekedésének veszélye fenyeget, és félő, hogy a gazdasági folyamatok ellenőrizetlenné válnak, mindez pedig világszerte szítani fogja a migrációt.

Ennek megakadályozása érdekében a papok hatékony párbeszédet, kedvező megállapodások kidolgozását és a társadalmi különbségek enyhítését szorgalmazták.

A jóslat szerint az idei évben Oggún, a harcos orishák – istenségek – egyike lesz az uralkodó. Oggún a jelképe az erőszaknak, a bátorságnak, a fiatalságnak, a tűznek és a fegyvereknek, ő a fémek ura. Kísérője 2016-ban Oshún, a világ édesvizeinek királynője, a szerelem és a termékenység istennője. A szinkretizmus szerint katolikus megfelelője a cobrei irgalmas szűz, akit Kuba védelmezőjeként imádnak.

A jövendölés szerint ebben az évben különösen nagy figyelmet igényelnek majd a járványok, épp ezért tenni kell a szegénynegyedekben élők egészségéért.

Gondot okozhatnak az emésztőrendszeri és az idegrendszeri betegségek, valamint a mérgezések – áll a jóslatban.

 

24.hu

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s