h i r d e t é s

Spórolás és biztonság: irodai LED termékek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Spórolás és biztonság: irodai LED termékek

2021. február 11. - 11:59

Az irodában a kényelem kulcsfontosságú, ehhez pedig a megfelelő megvilágítás is hozzátartozik. A fény növeli a hatékonyságot, segíti az egészség megőrzését, a megfelelő világítással pedig a környezetünk védelmére is figyelhetünk. Lássuk, miért érdemes LED technológiát alkalmazni az íróasztaloknál és a tárgyalókban!

Forrás: ledkor.hu

A LED igazán környezetbarát

A LED technológia egyik nagy előnye, hogy a LED-es világítótestek jóval hosszabb élettartamúak a hagyományos izzóknál. Ez nem csak az jelenti, hogy a LED-es világítás közel állandó, kellemesen erőteljes fényviszonyokat biztosít, de azt is, hogy egy adott helyiség vagy munkaállomás megvilágítása sokkal kevesebb hulladéktermeléssel jár.

Mivel a LED-es égőkben nincs a szó szoros értelmében vett izzás, a befektetett energia nagy arányban fényként hasznosul. Kevesebb áram fogyasztásával nagyobb fényerő érhető el - ezért pedig nem csak a céges költségvetés, hanem a bolygó is nagyon hálás lesz.

A LED technológia kreatív

Ma már a LED-es irodai eszközök széles választéka áll rendelkezésre. A mennyezeti világítástól kezdve a mélysugárzó fényforrásokon át a lokális világításig szinte minden lehetőség megtalálható a széles repertoárban. Mivel a LED-es világítótestek csak ritkán forrósodnak át, a technológia a kreativitásnak is utat enged. A megfelelő világítás nemcsak hasznos, de extravagáns és dekoratív is lehet.

A napfényt imitáló tárgyalóvilágítástól a hagyományos fénycsövek alternatíváját jelentő LED “izzókig” nagyon széles skála érhető el, ráadásul a legtöbb lámpát akár internetes rendeléssel is meg lehet vásárolni. A dekoratív világítás akár - a szó szoros értelmében vett - fényűzésnek is tűnhetne, a LED segítségével azonban megfizethető és megvalósítható luxussá válik.

Takarékos és egészséges

A LED technológia használata azt jelenti: ugyanolyan fényerő létrehozásához lényegesen kisebb energiabefektetésre van szükség. Ennek köszönhetően kevésbé megterhelő az irodai munkavégzéshez szükséges, egészséges fénymennyiséget előállítani. A több, illetve jobban megtervezett világítás segít megelőzni a depressziót és a látásromlást is. A fényesebb, kényelmesebb környezetben javul a kollégák teljesítménye, könnyebbé, stresszmentesebbé válik a munka.

Mivel a LED világítás nem melegszik, akár olyan helyeken is alkalmazható, ahol a hagyományos izzókat a tűzveszély miatt nem lehet használni. Kisebb helyiségekben, raktárakban, szekrények között is megfelelő fényviszonyokat lehet biztosítani - ez pedig nem csak dekoratív hanem kényelmes is.

A megfelelő forrásból beszerzett LED-es kiegészítők tehát energiatakarékos, esztétikus és praktikus megoldást jelentenek. Gondoskodjon munkatársai egészségéről és a környezet védelméről, és takarítson meg pénzt a világítás felújításával!