h i r d e t é s

Sportkonferencia pénteken és szombaton

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sportkonferencia pénteken és szombaton

2018. november 13. - 12:18

 

Sportkonferencia és együttműködési megállapdás a TÁSI és a PTE között.

Illusztráció: cserepka-janos.baptistaoktatas.hu

Pécsett kerül megrendezésre 2018. november 16-17. között az I. Sporttudományi Konferencia. A rendezvény házigazdája a város több évtizedes múltra visszatekintő sportiskolája – a TÁSI-ként ismert – Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola (Cserepka Iskola). A konferencia társszervezője a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara (PTE ETK).

A konferencia fővédnöke a nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező Baptista Szeretetszolgálat Tehetségsegítő Tanácsa. A kétnapos programon a sporttehetség gondozás, a tehetségek tudományos alapokon nyugvó kiválasztása, valamint egyéb, a sporttal kapcsolatos témák kerülnek előtérbe.

A résztvevők az előadások során megismerkedhetnek a Cserepka Iskola sporttehetség gondozáshoz és sportági kiválasztáshoz köthető „Jó gyakorlat” minta programjával, valamint azokkal az Egészségtudományi Kar kutatói és doktorandusz hallgatói által végzett kutatási projektekkel, eredményekkel, melyek a két intézmény közötti együttműködési megállapodás eredményeként születtek.

A konferencia középpontjában a sporttehetségek felismerése, kiválasztása, szakszerű segítése, támogatása, a sportolói kettős karrier lehetősége és a motiváció fenntartásának kérdésköre áll. A témák a sporttudományon belül szerteágazóak, az érdeklődők képet kaphatnak többek között az antropometriai mérések fontosságáról, illetve a küzdősportok testnevelés órákba történő beépítésének lehetőségeiről. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szakmai előadása – kapcsolódva a konferencia fő témájához – szintén a tehetséggondozás egyik alternatív módjáról, a diáksport fesztiválokról szól majd. A konferencia első napját gyakorlati sportfoglalkozásokkal, élménypedagógiai feladatokkal zárják.

A rendezvény keretében együttműködési megállapodást ír alá a két intézmény vezetője a hosszú távú együttműködés jegyében.

  • Helyszín: Cserepka János Baptista Általános Iskola, Gimnázium és Sportiskola (Pécs, Radnóti utca 2.)
  • Időpont: együttműködési megállapodás aláírása: 2018. november 16. (péntek) 12:30 óra

 

h i r d e t é s