h i r d e t é s

Strandidőre készülhetünk a hétvégén

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Strandidőre készülhetünk a hétvégén

2019. július 20. - 06:39

 

A hétvégén fokozódik a meleg, vasárnap helyenként akár a 33, 34 fokot is elérheti a délutáni csúcshőmérséklet. Számottevő csapadék nem lesz, de elszórt záporokra, zivatarokra számítanunk kell. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt az ország nagy részén napos, gyengén felhős idő várható, északkeleten a magasra törő gomolyfelhőkből záporok, zivatarok kialakulhatnak.

Délután az északkeleti és keleti területeken felhős, záporokkal, zivatarokkal tarkított időre számíthatnunk, másutt sok napsütés várható kevés felhővel. A déli szél megélénkül, a délutáni csúcsértékek 28, 32 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt változóan fátyolfelhős lesz az ég, csapadékra ekkor még nincs kilátás. Délután a napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek, amelyből elsősorban az északi országrészben várható zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 28, 34 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szombaton frontmentes lesz az idő, de a melegedés tovább folytatódik és ennek hatására melegfrontot jellemző tünetek léphetnek fel az arra érzékenyeknél. - írja a meteoklinika.hu

A nagyrészt csapadékmentes idő és a sok napsütés pozitívan hat a hangulatunkra, de a legmelegebb órákban akár rosszul is lehetünk. A megterhelő fizikai munkát kerülje, teendőit vagy a kora reggeli vagy az esti órákra időzítse. A tartós melegben fontos odafigyelni a táplálkozásra, a zsíros ételek kerülendők, helyezze előtérbe a vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket.

Az északkeleti tájakon záporok, zivatarok alakulhatnak ki, ennek következtében megnő a fülledtség. Az asztmások zivatarok idején tartózkodjanak zárt térben és pihenjenek le.

Az ország nagy részén kissé felhős vagy derült lesz az ég, így az UV-sugárzás eléri a nagyon erős fokozatot. A leégés ellen fontos a megfelelő védelem, a kisgyerekek és az érzékenyek használjanak legalább 40-es faktorszámú krémeket. Kisállatait ne hagyja a meleg autóban még pár percre sem, a sétáltatásra a legalkalmasabb a kora reggeli vagy az esti időszak. Fontos, hogy mindig biztosítson árnyékos helyet és hideg vizet kedvencének!

A közlekedésben a legfőbb veszélyt a hőség és a tűző nap jelenti. A tűző nap elvakíthatja vezetés közben, a balesetek elkerülése érdekében viseljen napszemüveget! A hőségben vezetés közben rosszul lehet, ha hosszabb útra indul, vigyen magával elegendő folyadékot és tartson több pihenőt.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s