h i r d e t é s

Strómansors: Lázár emberénél kutattak

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Strómansors: Lázár emberénél kutattak

2019. április 11. - 10:24

 

Kiválóan szemlélteti, hogyan kell a törvénytelen üzletek körül gyűrűző botrányokat feláldozható senkik nyakába varrni. Egy kormányzati szinten működő bűnszervezeten belül is megvannak a különböző konfliktusok. Nem kell hozzá zseninek lenni, hogy megértsük, Lázár János sem örvend osztatlan népszerűségnek pártján belül.

Szabó Bálint - Forrás: szegedma.hu

Vélhetőleg ugyanis fideszes körökből érkezett a feljelentés, ami alapján házkutatást tartott a rendőrség Szabó Bálintnál, akiről ismeretes, hogy Lázár zsebében kucorog. Mi másért mozdult volna meg a rend úgy nevezett védelme? Igaz, talán ők is tudják, hogy ezúttal is pengeélen táncolnak, mert bár Lázár úgymond visszavonult a parlamenti politikától, ettől függetlenül tud kellemetlenségeket okozni.

Ami Szabót illeti, illusztris pályát tudhat magáénak. Hofi szavaival élve:

Ebbe már ültem, ebbe még nem ültem. Az ilyenre mondják, hogy megélhetési politikus.

Azzal a különbséggel, hogy ő maga nem politikus, de híven tükrözi a választók törleszkedő magatartását.

Egymást is gyalulják hónapok óta a szegedi fideszesek. Szerdán kora délután Szabó Bálint lakásán tartottak a nyomozók házkutatást, végül az utcán parkoló autójából szedték ki cégének könyvelését, amit le is foglaltak. „Három nyomozó csengetett, de csak a feleségem volt otthon, a cégem könyvelését keresték” – mondta később Szabó Bálint. Az akcióról a Mindenki Szegedért Mozgalom posztolt fotókat a közösségi oldalon. Ez a szervezet indítaná Szabó Bálintot polgármester jelöltnek Szegeden.

Szabó Bálint évekkel ezelőtt költözött Szegedre, kapcsolatban állt az MSZP-vel, a DK-val, majd magányos harcos lett, legalábbis egy ideig. Forrásaink szerint Szabó Lázár János előretolt helyőrsége lett Szegeden, korábban maga a volt miniszter is nyilatkozott arról a büntetőügyről, amellyel Szabó bokszolta a város szocialista polgármesterét. A SZEVIÉP csődje után Szabó néhány kifizetetlen alvállalkozó jogi képviseletét vállalta el, majd feljelentést is tett csődbűncselekmény gyanújával, ebben az ügyből bírósági ügy lett, tavaly novemberben, első fokon börtönre is ítélte a Szegedi Törvényszék a cégvezetőket.

[…]

A helyzet mostanra változott meg: néhány héttel ezelőtt Szabó Bálint a Facebookkon írt „sorozatot” a fővárosból a szegedi fideszesek nyakára küldött Kubatov-kommandóról. Ezt követően jelent meg az Origón, hogy Szabó Likvid Kontrol Kft-je nem rendelkezik azokkal az engedélyekkel, amelyek egy pénzügyi tevékenységhez szükségesek. A cikkben arról is szó esik, hogy feljelentést is fognak tenni az ügyben. Csak az nem derült ki, hogy kik fogják megtenni a feljelentést. /hvg/

Ha nem tudnánk, hogy az egész kakaskodás olyan vagyon felett megy, ami jogszerűen a magyar adófizetőket illeti meg, a dolog akár mulatságos is lehetne. A strómanok sorsa, hogy minden balhét elvigyenek, minimális veszteségekkel, míg a nagy dohány az őket beáldozásra tartó kiskirályok kezében marad. Volt, nincs.

Mert ugye senki nem gondolja azt, hogy Mészáros Lőrinc, gázszerelő hirtelen megvilágosodástól vezérelve lett milliárdos. Nem, az ő szerepe valahol a mosógép és Orbán pénztárcája között mozog. A rossz nyelvek gazdái talán maguk se tudják, milyen találón ragasztották rá gúnynevét; Pénztáros Lőrinc.


 

h i r d e t é s