fbpx Súlyos esőzéseket okoz az In-fa tájfun Kelet-Kínában | CIVILHETES

h i r d e t é s

Súlyos esőzéseket okoz az In-fa tájfun Kelet-Kínában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Súlyos esőzéseket okoz az In-fa tájfun Kelet-Kínában

2021. július 26. - 14:53

 

Súlyos esőzéseket okoz és erős széllökésekkel jár együtt a kelet-kínai Csöcsiang tartományt hétfőn másodszorra elérő In-fa tájfun.

Forrás: Femina

Az In-fa (Tűzijáték) vasárnap érte el először Csöcsiangot, miután a múlt hét óta súlyos áradásokat okozott a közép-kínai Honan tartományban. Honan székhelyén, Csengcsouban az áradások halálos áldozatainak száma hétfő délig 69-re emelkedett, a mentőcsapatok pedig további öt eltűntet keresnek - számolt be internetes kiadásában a China Daily című kínai lap a helyi hatóságok közlésére hivatkozva. A tartományban összesen 1,47 millió ember kényszerült elhagyni az otthonát, az áradások pedig több mint 972 ezer hektárnyi mezőgazdasági területen okoztak károkat. A hétfői adatok szerint eddig közel 14 ezer ház omlott össze az árvizek miatt.
    Csöcsiangban a tájfun miatt kockázatosnak ítélt területekről vasárnap estig mintegy 1,65 millió embert evakuáltak, a tartományban pedig hétfőtől a legmagasabb szintű készültség lépett érvénybe. Egyes metró- és vasútvonalak, valamint repülőjáratok közlekedését felfüggesztették.
    A tájfun súlyos felhőszakadásokat okozott Sanghajban is, ahol a közösségi oldalakon közzétett képek és videók alapján fák dőltek ki, és az erős szél üzletek cégtábláit szaggatta le. A városban több helyen fennakadások léptek fel az áramellátásban.
    Az In-fa az előrejelzések szerint északnyugati irányban, fokozatosan gyengülve halad tovább a kínai szárazföldön. (MTI)


 

h i r d e t é s

Kommentek