h i r d e t é s

Súlyos gyógyszerhiány jöhet Európában hamarosan

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Súlyos gyógyszerhiány jöhet Európában hamarosan

2023. április 30. - 09:10

A német orvosok már figyelmeztetnek.

Hiánycikkekké váltak a gyerekgyógyszerek - figyelmeztetnek a németországi gyermekorvosok, miután európai kollégáik nyílt levélben hívták fel a figyelmet a problémára.

A német gyermekorvosok szövetségének vezetője, Thomas Fischbach a Neue Osnabrücker Zeitung című német napilapban azt írta: hiány van láz- és fájdalomcsillapítókból, és a penicillin sem áll rendelkezésre elegendő mennyiségben.

Fischbach egyike volt azoknak az európai gyermekorvosoknak, akik országuk egészségügyi minisztériumához címzett nyílt levelükben felhívták a figyelmet a problémára. A dokumentumot német, francia, osztrák, svájci és olasz gyermekorvosok írták alá.

Gyermekeink és serdülőink egészsége veszélyben van Európában a gyógyszerhiány miatt. Sürgősen gyors, megbízható és tartós megoldásra van szükség!

- hangsúlyozták.

Fischbach elmondta, hogy a levelet a német egészségügyi miniszteren, Karl Lauterbachhon kívül a parlament egészségügyi bizottságának tagjaihoz is eljuttatták.

A NÉMET EGÉSZSÉGÜGYI BIZTOSÍTÓK A GYÓGYSZERIPART TETTÉK FELELŐSSÉ A HIÁNYÉRT, JELEZVE, HOGY MEGRENDÜLT A BIZALMUK BENNÜK. (MTI)/Portfolio