h i r d e t é s

Szállingózó hópelyhekkel kopogtat be a tél, de ónos esőre is figyelmeztetnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szállingózó hópelyhekkel kopogtat be a tél, de ónos esőre is figyelmeztetnek

2020. január 09. - 06:10

 

Csütörtökön délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég.  - írja az idojaras.hu.

Behavazott faházak a tatai Derítő-tónál. Illusztráció: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Hószállingózás és ónos eső előfordulhat.  Délután folytatódik a felhős idő. Hószállingózás és ónos eső, ónos szitálás továbbra is előfordulhat. Időnként megélénkül a délkeleti szél, a legmagasabb hőmérséklet -2, +5 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön gyenge melegfront okozhat panaszokat a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél, emellett a fényszegény időben fáradékonyak is lehetünk. Növekszik a fertőzésveszély, a levegőminőség sem javul. - írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön gyenge melegfront hat a szerveztünkre, ezért ha fokozottan érzékeny, akkor tartós tüneteket tapasztalhat. Országszerte folytatódik a magasban zajló melegedés, ezért ha arra érzékeny, akkor önnél is fokozódhatnak a gyulladásos panaszok.  Fáradékony, tompa is lehet, csökken a koncentrálóképesség. Ha migrénes, szintén egy nehezebb napra számíthat, próbáljon sokat pihenni! Ha vérnyomás-ingadozás gyötri, szintén a kímélő napi program javasolt. Ha keleten él, akkor továbbra is a kopásos eredetű ízületi bántalmak felerősödésre számítson, így ha erre hajlamos, akkor egész napos végtagfájdalmak kínozhatják.

Nagy a fertőzésveszély, a megenyhült, párás idő kedvez a kórokozók terjedésének.  Az egész téli időszakban fontos a folyamatos C-vitamin bevitel, az immunrendszerének szüksége van az erősítésre.

A levegőminőség nem javul számottevően.

A közlekedésben ajánlott mérsékelnie a sebességet, induljon el korábban, valamint vezessen a szokásosnál is óvatosabban! A melegfront jellegű változások hatására megnyúlik a reflexidő, lassabban reagálhat a különféle hatásokra. Helyenként ónos eső is előfordul, legyen nagyon körültekintő!

Vezető tünetek a mai napon: koncentrálási problémák, fáradékonyság. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s