h i r d e t é s

Száraz, hideg és szeles idő köszönt be

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Száraz, hideg és szeles idő köszönt be

2019. december 28. - 06:02

 

A következő napokban front és számottevő csapadék nem érkezik, azonban erős, viharos széllel egyre hidegebb levegő áramlik fölénk. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadékra nem kell készülni. 

Délután folytatódik a változóan felhős idő, de csapadék továbbra sem alakul ki. Erős, többfelé viharos lesz az északi szél, a csúcshőmérséklet 0, 5 fok között alakul. 

Vasárnap délelőtt fokozatosan csökken a felhőzet, csapadék nem alakul ki.  Délután általában gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem várható. Erős lesz az északi szél. -2, 3 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton viharos széllel tovább tart a hideg levegő beáramlása, és még több napig ez fogja meghatározni a humánmeteorológiai helyzetet. - írja a meteoklinika.hu

A hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, mely helyenként napközben is csak lassan mérséklődik. Nagymértékben növekszik a megfázás veszélye is. A téli időszak már így is igénybe vette a szervezetét, legyengült, így fogékonyabbá vált a kórokozókkal szemben is. Növelje tovább a C-vitamin bevitelét, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a céklát. Napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig az erős, viharos szél is ront. Az erős légmozgás hatására fejfájása jelentkezhet, emellett ingerlékennyé és türelmetlenné is válhat.

Reggel elsősorban a kopásos ízületi bántalmakkal élők panaszkodhatnak fájdalmakra – amennyiben ön is ezt tapasztalja, akkor mozgassa át a fájó testrészeket. A kellemetlen tünetek napközben is fennállhatnak, ugyanis végig hűvös marad az idő. A napsütés azonban sokat javíthat a hangulatán, érdemes egy sétát tennie a friss levegőn.

A közlekedésben az erős oldalszél több veszélyt is rejt, vezessen fokozott óvatossággal!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s