h i r d e t é s

Száz Pál: Fűje sarjad mezőknek - könyvbemutató

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Száz Pál: Fűje sarjad mezőknek - könyvbemutató

2018. január 23. - 13:11

 

Minden érdeklődőt várnak a Fűje sarjad mezőknek bemutatóján január utolsó péntekén!

Időpont: 2018. 01. 26. 18:00
Helyszín: Kaleidoszkóp Ház (2500 Esztergom, Pázmány P. u. 7.)

Száz Pál kötetét Paál Anikó és Takács Krisztina mutatják be Szakálos Éva moderálása mellett. Vendégünk a szerző!

SZÁZ PÁL
1987-ben született. A pozsonyi Színművészeti Egyetem rendező-dramaturg szakán diplomázott 2013-ban. Jelenleg a pozsonyi Comenius Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének végzős doktorandusza. Több tanulmány szerzője, prózaíró.

A KÖTETRŐL
"Száz Pál a füveskönyvek földi paradicsomkertjébe invitál: a legendamesék birodalmába, az átváltozások mozgalmas terepére, a nyelv és a retorika természetes kincsesházába. Megmutatja, mire képes az emberi elme a maga korlátai között, ha ki akarja betűzni az Úristen könyvét, azaz ki szeretné olvasni a földi világot, érteni szeretné a teremtést. Olyan ábécét, nyelvet ad a kezünkbe, mely természetesen hangon képes megszólaltatni a létezés eredendő csodáját és lappangó rettenetét, a történelmi kataklizmák ember- és erkölcspróbáló erejét, lefőzni az ideológiák ködösítő, mérgező párlatait, felmutatni az emlékezés stratégiáit és korlátait, a kikezdhetetlen hit magasztosságát vagy épp önáltató tragikumát."
(Csehy Zoltán)

Az esemény egy programsorozat része, mely felvidéki szerzők könyveivel foglalkozik.
A "B oldal" névre keresztelt szériát tavaly indították itt, a szlovák-magyar határon, akkor a 2016-os Könyvfesztivál tematikáját követve havonta ültek össze beszélgetni egy-egy frissen fordított szlovák könyvről. A beszélgetésben a szakmai olvasók mellett részt vettek a szerzők, fordítók, és más, a műhöz kapcsolódó személyek is.
Múlt ősszel a régi felállásban kezdődött a második évad, de szlovák szerzők helyett a felvidéki magyarok kerülnek terítékre.

A könyvből korlátozott számban kedvezményes áron megvásárolható példányok is érkeznek a Kaleidoszkóp Házba!

Az eseményhez kapcsolódni lehet a Facebook-on >>

A rendezvényt az NKA és a Kalligram Kiadó támogatja.

A részvétel ingyenes.


 

h i r d e t é s