h i r d e t é s

Szegények karácsonya Debrecenben

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Szegények karácsonya Debrecenben

2021. november 11. - 18:47

December elején jön a Mikulás. Közeledik a karácsony is, a szeretet ünnepe. Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület szeretné a Debrecenben élő nehéz sorsú embertársaink számára megkönnyíteni az ünnep napjait.

Ezért széles körű összefogásra hívunk mindenkit, aki segíteni tud abban, hogy a Debrecenben, és a környékén élő kisnyugdíjasok, munkanélküliek, sok gyermekes családok, utcán élő honfitársaink is érezzenek egy keveset a karácsony melegségéből, legyen számukra is ünnep a Megváltó születése.

Amennyiben a koronavírus járvány lehetővé teszi, karácsonyi Morzsapartira hívjuk azokat, akik számára a szeretet ünnepe is csak olyan napokat jelent, amikor gondot okoz, hogy mit egyenek. Igyekszünk ünnepi hangulatot varázsolni vendégeinknek. A gyerekeknek ajándékkal is szeretnénk kedveskedni. 

Amennyiben a biztonsági előírások miatt Morzsapartit nem tarthatunk, a "védenceink" körébe tartozó kisnyugdíjasoknak, családoknak, akik a járvány alatt is hetente kétszer kapnak kenyeret, péksüteményt, élelmiszert az egyesülettől, az ünnep előtt tartós élelmiszer csomagot juttatunk el, a gyermekek személyre szóló ajándékot kapnak.

A létszám sajnos "korlátlanul" bővíthető, hiszen sok szegény él Debrecenben. Az, hogy mennyi embertársunknak tudunk segíteni, nagyban függ attól, mennyi adományt tudunk gyűjteni. 

 

Kéréseink

>> A Mikulás csomagokhoz csokit, édességet, szaloncukrot várunk, minden mennyiségben;

>> Karácsonyra korlátlan mennyiségben várunk TARTÓS ÉLELMISZERT, burgonyát, almát, déligyümölcsöt, szaloncukrot, gyerekjátékokat, gyermek könyveket. / Használt ruhát  nem gyűjtünk./;

>> Várjuk olyan debreceni családok jelentkezését, akik Szenteste egy-egy szegény család számára gondoskodnak élelemről;

 >> Számítógépeket, laptopokat örömmel várunk, a legtöbb szegény családban az online oktatás elemi feltételei is hiányoznak;

>> Pénzbeli adományokra is számítunk. 

Az egyesület számlaszáma:

Egy Morzsányi Szeretet Egyesület; Erste Bank;
Számlaszám: 11600006--00000000---93568971
Megjegyzésbe kérjük beírni: Karácsony, 2021

A természetbeni adományokról erre a címre kérünk tájékoztatást: [email protected].

Az ország nehéz helyzetben van, nagyon sokak már felélték az utolsó tartalékaikat, a szegények, még szegényebbek lettek. Többségük jobban fél az éhezéstől, mint a járványtól.

Kérünk mindenkit - aki teheti - mutassuk meg, hogy az emberi szeretetet és jóságot nem lehet legyőzni. Segítsünk abban, mind többen higgyenek abban, hogy azért mert szegények, ugyanolyan emberek, mint azok, akiknek az élet napos oldalán jutott hely.

Egy kis melegségre és emberségre minden felebarátunknak szüksége van.

/A fotók a tavaly karácsonyi Telekocsi járatunkon készültek./ 

 

Lipcsei Andrea
az egyesület vezetője


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky